Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΔΕΝ ΤΗΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.


π.Διονύσιος Ταμπάκης – Ναύπλιον
ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ θυμάμαι, όταν ήταν έντονος ο πανικός από κάποια ύποπτα γράμματα που περιείχαν βάκiλλο του Άνθρακα.Πολλοί είχαν τρομοκρατηθεί τότε.
Τη διαφορά όμως την έκανε ένας κωμικός ηθοποιός απομυθοποιώντας το τρόμο και λέγοντας ότι εμείς οι Έλληνες δεν πρέπει να φοβόμαστε καθόλου.
«Τόσα χρόνια ανοίγουμε τους φακέλους της ΔΕΗ και δεν έχουμε πάθει τίποτα και θα μας πειράξει τώρα ο άνθρακας;»

Κατά παρόμοιο τρόπο όσον αφορά την προδοτική κάρτα του πολίτη ,φακελώματα ,τσιπάκια κ.α. που μας μεταφέρουν στα χρόνια των κουκουλοφόρων ταγματασφαλιτών, ωχριούν εμπρός στον πνευματικό Big Brather που
επί χρόνια αμέτρητα, ζεί και βασιλεύει και τον κόσμο κυριεύει, στον κοινωνικό και θρησκευτικο χώρο της πατρίδα μας.

Θυμάμαι σεβαστό Ιερέα απομακρυσμένου χωριού που παράτησε την μίζερη και αποπνικτική ατμόσφαιρα των Αθηνών και πορεύτηκε σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Επαρχίας.
Όμως δεν μπορούσε κατόπιν να αναπνεύσει από την καταδοτική και περίεργη συμπεριφορά των ολίγων ευλαβών ενοριτών , σε σημείο που όταν κάποτε πορεύτηκε πεζός για να τελέσει αγιασμό σε κάποιο σπίτι, τον ακολούθησε ένα γραϊδιο ξωπίσω του για παρακολουθήσει σε ποιο σπίτι πορτίζει ο Παπάς ,εγκαταλείποντας τις ντομάτες στον δρόμο που μόλις είχε αγοράσει από τον πλανόδιο μανάβη .(κρίμα στις ντομάτες , τις έφαγαν οι κότες του κυρ -Μήτρου)
Νεαρή κοπέλα νιόπαντρη, αφού ενημέρωσε την φίλη της πως παρατήρησε χτες τον άντρα της διότι ξέχασε τα παπούτσια στην κρεβατοκάμαρα, την επόμενη μέρα την συνάντησε η αδελφή της συνυφάδας της ρωτώντας την με απορία :
-Τι έμαθα πάτε σε διαζύγιο με τον Αριστείδη;
Όμως το καταδοτικό και παρακολουθητικό δαιμόνιο ζει ακομη περισσότερο στους θρησκευάμενους ανθρώπους.
Πας τις «ευσεβής» και «φιλόθεος» είναι παράλληλα και μία κινητή βιντεοκάμερα του πλησίον του.Και έτσι την εντολή Του Ιησού Χριστού «αγαπάτε αλλήλους την έχουμε μετατρέψει σε «παρακολουθήτε αλλήλους»
Γιαυτό σου λέω αδελφέ μου, μαθημένο το βουνό απ’τα χιόνια!

Παπαδιά κάποτε ρωτήθηκε με έντονο ενδιαφέρον από μία αμνάδα της ενορίας:
-Τι κακό πάθατε χθες;
-Τίποτα.
-Μα δεν γίνεται! Είδα χθες τον Παπά σου να κάνει μετάνοιες, μήπως έγινε κάτι σοβαρό στο σπιτικό σας;
-Όχι, απλά ο Παπούλης έβαφε χθες το νταβάνι και έσκυβε για να πάρει την μπογιά.

Ιερεύς τις , ζώντας σε «αυστηρότατο » εκκλησιαστικό χώρο κάποτε ρωτήθηκε από ενορίτη του
-Πάτερ , μήπως κοντίνατε τον κότσο σας;
-Όχι παιδί μου, άλλωστε και να το ήθελα, δεν θα μπορούσα, βλέπεις οι άνθρωποι της Μητρόπολης μετράνε ακόμη και τις τρίχες μας.
-Φαίνεται θέλουν να τηρούν αυτό που λέει ο Χριστός :
«και αι τριχες της κεφαλης υμων πασαι ηριθμηνται»

Μύριες ακόμη γλαφυρές μαρτυρίες ευσεβούς φακελώματος θα μπορούσαμε να καταθέσουμε ,ο καθένας άλλωστε έχει και την δικη του ιστορία.
Γιαυτό και ο Άγιος ο Εφραίμ ο Σύρος προσεύχεται : «πνεύμα α-ργίας και περι-εργίαςμη μη δώεις.

Ας ξεφύγουμε λοιπόν από τα περί- του έργου και ας ασχοληθούμε με το ΕΡΓΟΝ που είναι ο Χριστός και τότε καμία κάρτα του πολίτη και κανένα σφράγισμα δεν θα φοβόμαστε.

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Αυτά τά υπνωτικά τούς δίνεις όταν κάνεις κύρηγμα στά πρόβατα? Μήν φοβάστε τήν κάρτα τού αντιχρίστου πάρτε την.........καί τί έγινε? Παίζεις τό παιχνίδι τής νέας τάξης εβραιοκαθαρμάτων συνειδητά, ή από βλακεία? Εάν είναι από βλακεία καλύτερα κλείστο τό στόμα σου, εάν εξυπηρετείς τά υποχθόνια σχέδια τού οικουμενιστή βαρθολομαίου σου θά τό πληρωθείς. Παρασύρεις δεκάδες ψυχές καί θά λογοδοτήσεις στόν Θεό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή