Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Οι ΗΠΑ απείλησαν το Ιράν με στρατιωτικές επιχειρήσεις


Σε νέο πιο επικίνδυνο στάδιο εισέρχονται οι σχέσεις των ΗΠΑ με το Ιράν. Μια εξέλιξη η οποία έχει έναν ξαφνικό χαρακτήρα για τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά υποβόσκει εδώ και μεγάλο διάστημα.

«Όταν το Ιράν δεν  συμμορφωθεί  πλήρως με τις υποχρεώσεις που υπέχει η συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα , οι  Ηνωμένες Πολιτείες θα εξετάσουν μια ποικιλία «αντιδράσεων», συμπεριλαμβανομένων  και των στρατιωτικών», δήλωσε ο  εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ,  αναφέρει ο ραδιοφωνικός σταθμός της Μόσχας, echo.msk.ru .

« Αν βρεθεί ότι το Ιράν παρακάμπτει κατά κάποιον τρόπο τους όρους της συμφωνίας, τότε ο Αμερικανός πρόεδρος, θα έχει στην διάθεση του,  ένα πλήρες σύνολο  πιθανών δράσεων. Αυτό το σύνολο περιλαμβάνει από  επιπλέον κυρώσεις, νέα  συντονισμένα βήματα  με την διεθνή κοινότητα, ή ακόμη και στρατιωτική δράση », είπε ο Έρνεστ.

Ο Ernest, όπως αναφέρθηκε από το διεθνές πρακτορείο  ειδήσεων Associated Press, σχολίασε, επίσης,  μια ανοιχτή επιστολή από  47 Ρεπουμπλικάνους  γερουσιαστές  προς την ιρανική ηγεσία, η οποία προειδοποιεί  την Τεχεράνη ότι οποιαδήποτε συμφωνία σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα, θα ισχύει μόνο για όσο διάστημα είναι ο Μπαράκ Ομπάμα  Πρόεδρος των ΗΠΑ. Σε ανακοίνωση του  Λευκού Οίκου, τονίζεται ότι, οι Ρεπουμπλικάνοι  θέλουν να πάνε απευθείας στην άσκηση στρατιωτικής δύναμης, εναντίον του Ιράν.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, το πολιτικό σκηνικό στις ΗΠΑ, είναι ομιχλώδες  και πολύ επιθετικό για το Ιράν. Οι Ρεπουμπλικάνοι οι οποίοι ελέγχουν και τα δυο σώματα, επιθυμούν «καθαρά και ξάστερα», αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στο ιρανικό έδαφος, για την πλήρη καταστροφή των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων.

Από την άλλη πλευρά το Ισραήλ μέσω του πρωθυπουργού του Μ.Νετανιάχου, έχει διακηρύξει ότι θα κινηθεί ανεξάρτητα από τις ΗΠΑ στο θέμα αυτό. Ο ισραηλινός στρατός έχει μια μακρά παράδοση « καταδρομικών επιχειρήσεων» με πιο πρόσφατη την επιχείρηση καταστροφής  εργοστασίου παραγωγής πυραύλων  στο Σουδάν.

Η σχέση όμως Ρωσίας και Ιράν  ίσως παίξει καταλυτικό ρόλο. Η πρόσφατη επίσκεψη του Ρώσου Υπουργού άμυνας Σ.Σοιγκού σηματοδότησε την προμήθεια εξελιγμένων αντιπυραυλικών συστημάτων. Το γεγονός αυτό δύναται να αλλάξει την γεωπολιτική κατάσταση στην χώρα αυτή, μιας και όποιος επιχειρήσει να χτυπήσει το Ιράν θα έχει , δυσανάλογες απώλειες μάχης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου