Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Οι Κινέζοι πιέζουν τους Τούρκους για το α/α FD-2000…


Επιβεβαίωση η Κίνα τη συμφωνία πώλησης του αντιαεροπορικού-αντιβαλλιστικού συστήματος HQ-9 στην Τουρκία, κατά τη διάρκεια αμυντικής έκθεσης στη Μαλαισία. Εκπρόσωπος της κατασκευάστρια εταιρείας, δήλωσε ότι είναι γνωστό πως η Τουρκία έχει επιλέξει το FD-2000, την εξαγωγική έκδοση του HQ-9, από το 2013.

Όταν η Τουρκία επέλεξε την κινεζική προσφορά, αξίας 4 δισ. δολαρίων, στην οποία περιλαμβάνεται και η συμπαραγωγή των συστημάτων, τον Σεπτέμβριο του 2013, ήταν η πρώτη φορά που η Κίνα πουλούσε οπλικό της σύστημα σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. Το κινεζικό σύστημα επελέγη έναντι του αμερικανικού Patriot, του ρωσικού S-400 και του γαλλοϊταλικού Eurosam Samp-T.

Τούρκοι αναλυτές αναφέρουν πως η επιλογή του κινεζικού συστήματος έγινε λόγω χαμηλότερης τιμής και της κινεζικής προσφοράς μεταφοράς τεχνογνωσίας. Η συμφωνία επιτρέπει στην Τουρκία να αποκτήσει το δικό της μεγάλου βεληνεκούς σύστημα.

Μετά την ανακοίνωση της τουρκικής απόφασης, ωστόσο, ο τότε γ.γ. του ΝΑΤΟ Ράσμουσεν, είχε δηλώσει πως η Τουρκία όφειλε να επιλέξει ένα σύστημα συμβατό με τα ΝΑΤΟϊκά. Οι ΗΠΑ εξέφρασαν την ανησυχία τους, λέγοντας πως το κινεζικό σύστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει παράλληλα με τα ΝΑΤΟϊκά.

Η Κινέζα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών είπε πως η εν λόγω συμφωνία δεν πρέπει να ειδωθεί με πολιτικά κριτήρια, αλλά με εμπορικά. Σε κάθε περίπτωση, η υπενθύμιση με τρόπο κατηγορηματικό της καταρχήν επιλογής από την πλευρά της Τουρκίας, χρησιμοποιήθηκε τόσο ως διαφήμιση του συστήματος στην παγκόσμια αγορά, όσο κα σε μια προσπάθεια άσκησης πίεσης προς την Άγκυρα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου