Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν οι 15 συλληφθέντες για την κατάληψη στην Πρυτανεία


Ενώπιον του εισαγγελέα θα οδηγηθούν την Τρίτη (14/04), τα δεκαπέντε άτομα που συνελήφθησαν για την κατάληψη του κτηρίου της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ.
Η αστυνομία παρακολουθεί διακριτικά έξω από το κτήριο της Πρυτανείας, εμποδίζοντας την είσοδο σε αυτό νέων ατόμων ενώ προχωράει σε προσαγωγές ατόμων που βγαίνουν από αυτό.

Συνολικά έχουν προσαχθεί 21 άτομα, εκ των οποίων οι 15 στη συνέχεια συνελήφθησαν.
Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται και δύο Αλγερινοί, δύο Αφγανοί και ένας υπήκοος Πολωνίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για αδικήματα που αφορούν διακίνηση ναρκωτικών.
Καθώς διανύουμε την 16η ημέρα της κατάληψης του κτηρίου της Πρυτανείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η αστυνομία προχωρά σε ένα διακριτικό σχέδιο εκτόνωσης της κατάστασης, όπως αναφέρουν πηγές του Αθηναϊκού Πρακτορείου από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή της η Σύνοδος Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε. των Ελληνικών Πανεπιστημίων, συμπαρατάσσεται με την έκκληση που είχε κάνει τη Δευτέρα του Πάσχα, η Πρυτανεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ζητώντας από την Κυβέρνηση να γίνουν όλες οι ενέργειες για την άμεση και απρόσκοπτη λειτουργία του Ιδρύματος.
«Η Σύνοδος των Πρυτάνεων διεκδικεί την στήριξη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων για την προστασία της λειτουργίας του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ. Η Πολιτεία την οφείλει στους φοιτητές και σε όλους τους πολίτες της χώρας», αναφέρει χαρακτηριστικά η Σύνοδος.
Αναφερόμενος στην κατάληψη, ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Φορτσάκης σημείωσε ότι η κατάληψη από ομάδα αντιεξουσιαστών «έχει επιφέρει την κατάλυσή του» και έχει μετατρέψει το κέντρο της Πρωτεύουσας σε «άντρο ανομίας».
Τόνισε επίσης ότι «η κυβέρνηση κωφεύει στη σπαραχτική φωνή των πανεπιστημιακών» και υπογραμμίζει ότι η ανοχή της «ενθαρρύνει τους καταληψίες να αυξάνουν συνεχώς τις απαιτήσεις τους».
Την Τρίτη, οι καταληψίες δημοσίευσαν βίντεο, στο οποίο καταγράφεται ο χώρος, σε μία απάντηση για τις καταγγελίες περί φθορών και βανδαλισμών.

Οι καταληψίες αναφέρουν πως αυτό το βίντεο, το οποίο ανήρτησαν σε γνωστή ιστοσελίδα αντιεξουστικού χώρου, αποτελεί ένα ενδεικτικό απόσπασμα που δείχνει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα γραφεία και οι εσωτερικοί χώροι της Πρυτανείας στους οποίους, δεν έχουν προκληθεί υλικές ζημιές.

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Μαζί μέ τά αναρχοσυριζοκαθάρματα παρεούλα καί τά λαθροσκουπίδια. Κολλητά φιλαράκια ολοι οί εχθροί τής Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή