Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Νατοϊκές ασκήσεις μια ανάσα από τα ρωσικά σύνορα


Στρατιωτικές ασκήσεις που φέρουν την κωδική ονομασία «Τornado»με την συμμετοχή των αλεξιπτωτιστών του αμερικανικού στρατού πραγματοποιούνται σήμερα στην Εσθονία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ. 

Οι ασκήσεις «Τornado» είναι οι τελευταίες πριν από τα παιχνίδια πολέμου «SIIL 2015». Πρόκειται για τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις στην ιστορία της χώρας, που θα πραγματοποιηθούν στην Εσθονία από τις 4-15 Μαίου με τη συμμετοχή περίπου 13.000 Αμερικανών και Εσθονών στρατιωτών. 

«Την Δευτέρα, σχεδόν 2.000 στρατιώτες της Πρώτης Ταξιαρχίας Πεζικού των Εσθονικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και τμήματα Αμερικανών αλεξιπτωτιστών, θα ξεκινήσουν ασκήσεις με την ονομασία «Tornado» που θα διαρκέσουν πέντε μέρες, οι οποίες θα καταδείξουν το επίπεδο της επιχειρησιακής ετοιμότητας για την συμμετοχή στην ευρείας κλίμακας στρατιωτική άσκηση «σκαντζόχοιρος» (SIIL)», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.


Up to 1000 soldiers from Latvia, Estonia & Lithuania prepare to join #NATO Response Force http://t.co/qf3iuklk3Q pic.twitter.com/v0kHiKE7IO

— US Mission to NATO (@USNATO) April 16, 2015

Exercises #Baltic Battalion (#BALTBAT) created by #Lithuania, #Latvia & #Estonia to #NATO Response Force -#NRF #Army pic.twitter.com/0T2XCQlR1X

— SpecGhost (@SpecGhost) April 14, 2015
Σημειώνεται, πάντως, ότι η παρουσία των Αμερικανών στρατιώτων στην Βαλτική εντάσσεται στην στρατιωτική επιχείρηση του ΝΑΤΟ «Ατλαντική Αποφασιστικότητα», (Atlantic Resolve) στο πλαίσιο της συνεργασίας για την ασφάλεια με τα υπόλοιπα μέλη της Συμμαχίας στην ανατολική Ευρώπη.

Το τελευταίο διάστημα, εξάλλου, το ΝΑΤΟ έχει ενισχύσει την στρατιωτική παρουσία κατά μήκος των δυτικών συνόρων της Ρωσίας, εν μέσω των συγκρούσεων που μαίνονται στην νοτιανατολική Ουκρανία.

Από την πλευρά της, η Μόσχα έχει τονίσει κατ' επανάληψη ότι η επέκτασητου ΝΑΤΟ προς τα ρωσικά σύνορα δυναμιτίζει το κλίμα έντασης και υπονομεύει την περιφερειακή ασφάλεια, όπως αναφέρει το ρωσικο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik. 

Αξίζει να σημειώσουμε οτι την προηγούμενη βδομάδα ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο του Βόρειου Στόλου μαζί με το αντιτορπιλικό Severomorsk, πραγματοποιησε ναυτικές ασκήσεις στην Νορβηγική Θάλασσα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας «Το πλήρωμα του αντιτορπιλικού θα συνεχίσει την εκπαίδευση και τις ασκήσεις για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας μαζί με τα υπόλοιπα πλοία στην Νορβηγική θάλασσα, ενώ θα πραγματοποιηθούν και επιχειρήσεις διάσωσης με στρατιωτικά ελικόπτερα τύπου Kamov Ka-27». 

Την ίδια ώρα, δεκάδες ρωσικά τανκς τύπου T-90A,που συνήθως αποκαλούνται και 'Τ-90 Βλαντιμίρ', καθώς και δυνάμεις του στρατού συμμετείχουν σε μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στην πόλη Κρασνοντάρ, νότια της χώρας, η οποία βρίσκεται κοντά ουκρανικά σύνορα. 

Οι ασκήσεις, έχουν ανησυχήσει σε έντονο βαθμό την Ουκρανία καθώς και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά μέλη του ΝΑΤΟ, γίνονται στον πλαίσιο της ενίσχυσης της ισχύος του στρατού, καθώς ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν έχει εξαγγείλει την αύξηση των αμυντικών δαπανών κατά 340 εκατ. δολάρια μέχρι το τέλος της δεκαετίας. 

Πηγή - Sputnik/Ukrainian News Agency
Απόδοση - http://www.onalert.gr/stories/natoikes-askhseis-mia-anasa-rwsika-synora/42010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου