Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Κωνσταντοπούλου: Η Βουλή αρωγός για την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας


Για θέματα της ελληνοαρμενικής συνεργασίας και της ελληνικής ομογένειας ενημερώθηκε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την τρίτη και τέταρτη ημέρα της επίσημης επίσκεψής της στην Αρμενία.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη συμπλήρωση 100 ετών από την Γενοκτονία των Αρμενίων, η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου πραγματοποίησε συναντήσεις με την πολιτική και εκκλησιαστική ηγεσία.
Το πρωί του Σαββάτου (25 Απριλίου 2015) συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Αρμενικής Βουλής και το απόγευμα της ίδιας ημέρας με τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας. Και οι δύο εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν τη γενοκτονία των Αρμενίων αλλά και για την ενεργό συμμετοχή της χώρας μας στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία καθώς και στο Παγκόσμιο Φόρουμ κατά της Γενοκτονίας που έλαβαν χώρα στις 23 και 24 Απριλίου 2015.
Η Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε την προσήλωση της Ελλάδας και του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και διαβεβειώσε ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο αλλά και η ίδια προσωπικά θα σταθεί συμπαραστάτης και σύμμαχος του αρμενικού λαού και της Αρμενίας στην εκστρατεία αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων από όλα τα κοινοβούλια των κρατών-μελών του ΟΗΕ. Επισήμανε ότι η αναγνώριση αυτή που αποτελεί χρέος προς την ιστορία και την ανθρωπότητα. Ειδική αναφορά έγινε εξ άλλου και στη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας που περιελήφθη μάλιστα και στη διακήρυξη του παγκόσμιου φόρουμ κατά της γενοκτονίας.
Η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ενημέρωσε τον ομόλογό της Πρόεδρο της Αρμενικής Βουλής αλλά και τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας για τις πρόσφατες πρωτοβουλίες του Ελληνικού Κοινοβουλίου, και, ειδικότερα, για τη σύσταση της Διακομματικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών (αποζημιώσεων, επανορθώσεων, αποπληρωμής του κατοχικού δανείου και επιστροφής των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών), της οποίας η δραστηριοποίηση εντάσσεται στη μάχη κατά της γενοκτονίας, καθώς και για τη σύσταση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, το αντικείμενο της οποίας υπηρετεί το δικαίωμα των λαών στην Αλήθεια.
Νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου 25 Απριλίου οι διδάσκοντες και οι σπουδαστές του Ελληνοαρμενικού Κολλεγίου Τουρισμού, Εστίασης και Υπηρεσιών αλλά και οι καθηγητές και οι φοιτητές του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Κρατικού Πανεπιστημίου του Ερεβάν επεφύλαξαν πολύ θερμή και συγκινητική υποδοχή στην Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.
Αργά το απόγευμα η κυρία Κωνσταντοπούλου συναντήθηκε και με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας.
Την Κυριακή 26 Απριλίου, τελευταία ημέρα της επίσκεψης στην Αρμενία, η Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με τον προκαθήμενο της Αρμενικής Εκκλησίας Πατριάρχη του Ετσμιετζίν Καρεκίν Β’ και συζήτησε δια μακρόν μαζί του, μεταξύ άλλων και για τον ρόλο της Εκκλησίας στην υποστήριξη της κοινωνίας και στο πεδίο της Αλληλεγγύης, αλλά και για την υψηλού συμβολισμού πρωτοβουλία της Αρμενικής Εκκλησίας για την αγιοποίηση των θυμάτων της γενοκτονίας.
Τέλος, η κυρία Κωνσταντοπούλου παραχώρησε συνέντευξη τύπου στην Αρμενική τηλεόραση κατά την οποία χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Αρμενίας για την διεθνή καμπάνια για την αναγνώριση της γενοκτονίας στην οποία η Ελληνική Βουλή στέκεται αρωγός.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου