Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Έδιωξαν τους τζιχαντιστές από το Τικρίτ


Ιρακινά στρατεύματα με τη βοήθεια σιιτών παραστρατιωτικών και σουνιτών μαχητών, έχουν φτάσει στο κέντρο της πόλης Τικρίτ, αφού εξασφάλισαν τα νότια και δυτικά τμήματα της σουνιτικής πόλης από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ανέφερε σήμερα ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάινταρ αλ Αμπάντι.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας μας έχουν φθάσει στο κέντρο του Τικρίτ έχοντας απελευθερώσει τα νότια και τα δυτικά τμήματα της πόλης. Κινούνται πλέον για να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο της πόλης», αναφέρει ανακοίνωση του πρωθυπουργού του Ιράκ, η οποία εκδόθηκε στην έδρα της κυβέρνησης στη Βαγδάτη.

Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και οι σιίτες παραστρατιωτικοί έχουν υπό τον έλεγχο τους τα κεντρικά γραφεία του κυβερνήτη και το κεντρικό νοσοκομείο δυο τμήματα της πόλης που είχαν καταλάβει οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα πάντως με τον Τζάσιμ αλ Τζμάρα, επικεφαλής της επιτροπής ασφαλείας του περιφερειακού συμβουλίου της επαρχίας Σαλαχουντίν πρωτεύουσα της οποίας είναι το Τικρίτ, μόνο το 40% της πόλης έχει απελευθερωθεί από τους τζιχαντιστές. Τουλάχιστον τρεις μεγάλες γειτονιές παραμένουν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, μαζί με ένα επιβλητικό συγκρότημα κτιρίων φτιαγμένο επί εποχής Σαντάμ Χουσέιν στο βόρειο τμήμα της πόλης.

Όπως μετάδωσαν δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς που μπήκαν στο νότιο Τικρίτ, ακολουθώντας τις δυνάμεις ασφαλείας και τις παραστρατιωτικές ομάδες τα σπίτια της περιοχής αυτής είναι διάτρητα από σφαίρες, όλμους και ρουκέτες. Πέντε ή έξι πτώματα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους κείτονταν στο δρόμο και οι αρχές εξέφρασαν την ανησυχία ότι μπορεί να ήταν γεμάτα με εκρηκτικά.

Οι μάχες για την κατάληψη της γενέτειρας του Σαντάμ Χουσεΐν είχαν σταματήσει την προηγούμενη εβδομάδα ενώ η πολύμηνη μάχη έχει προκαλέσει βαριές απώλειες στις σιιτικές παραστρατιωτικές δυνάμεις. Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους είχαν δημιουργήσει ένα δίκτυο αποθηκών και σηράγγων, παγιδεύοντας με εκρηκτικά την πόλη και αναπτύσσοντας ελεύθερους σκοπευτές για να ανακόψουν την προώθηση των ιρακινών δυνάμεων. Εδικά όσο προωθούνται οι ιρακινές δυνάμεις τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος από τις ενέδρες που προκαλούν ανθρώπινες απώλειες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου