Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Το Ιράν «προετοιμάζεται» ταχύτατα στον ηλεκτρονικό πόλεμο

Οι Ιρανοί προετοιμάζονται μέσω ασκήσεων για πιθανή ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή, πιθανόν λόγω Υεμένης. Το πιο σημαντικό όμως είναι διεξήγαγαν...


Οι Ιρανοί προετοιμάζονται μέσω ασκήσεων για πιθανή ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή, πιθανόν λόγω Υεμένης. Το πιο σημαντικό όμως είναι διεξήγαγαν μυστικά στρατιωτική άσκηση στα σύνορα με το Ιράκ . Το τι ακριβώς δοκίμασαν εκεί θα το μάθουμε εν καιρό .

Ο Ιρανικός στρατός θα πραγματοποιήσει άσκηση ηλεκτρονικού πολέμου (EW) στο εγγύς μέλλον, δήλωσε ο Ιρανός ΑΓΕΣ Αντιστράτηγος   Ahmad Reza Pourdastan, αναφέρει το αζέρικο πρακτορείο ειδήσεων en.trend.az.

Οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν κατά πάσα πιθανότητα στην κεντρική επαρχία του Ιράν, το Ισπαχάν και έχουν προγραμματιστεί για τον τρίτο ιρανικό  ημερολογιακό μήνα (22 Μαΐου- 20, Ιουνίου), ανακοίνωσε ο  Pourdastan. .

«Ο ιρανικός στρατός θα δοκιμάσει την αποκατάσταση της επικοινωνίας μεταξύ των χερσαίων  δυνάμεων με την χρήση ειδικού εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών, σε περίπτωση πραγματοποίησης «εχθρικών» ισχυρών ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών», δήλωσε ο Pourdastan , σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν IRNA .


Ο ίδιος υπογράμμισε  νωρίτερα ότι, οι τεχνολογίες της πληροφορίας και της επικοινωνίας, καθώς και τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και αντι-μέτρων, των ενόπλων δυνάμεων της χώρας  θα πρέπει επίσης να ελεγχθούν κατά τη διάρκεια της άσκησης αυτής.

Η ιρανική στρατιωτική άσκηση ηλεκτρονικού πολέμου,  έχει ως στόχο την αξιολόγηση των δυνατοτήτων των ιρανικών δυνάμεων σε περίπτωση που ο εχθρός «μπλοκάρει»  τα συστήματα ασύρματης επικοινωνίας του Ιράν.

Ο Pourdastan είπε επίσης ότι τον περασμένο μήνα οι χερσαίες δυνάμεις   πραγματοποίησαν  στρατιωτική άσκηση στην νοτιοδυτική επαρχία του Κουζεστάν, μια περιοχή που συνορεύει  με το Ιράκ, χωρίς να προηγηθεί ανακοίνωση στα ΜΜΕ.

Νέα όπλα, καθώς και νέες εξελιγμένες τακτικές πολέμου πραγματοποιήθηκαν στις ασκήσεις αυτές , χωρίς όμως ο ίδιος να εξηγήσει γιατί ο ιρανικός στρατός προτίμησε να κρατήσει μυστική την άσκηση αυτή .

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με άρθρο μας στο pentapostagma.gr, τον Φεβρουάριο, η ιρανική Επαναστατική Φρουρά (IRGC) πραγματοποιήθηκε μια μεγάλης έκτασης  ναυτική άσκηση στον περσικό  Κόλπο και στα στρατηγικά στενά του Ορμούζ.

Η άσκηση είχε την ονομασία «Προφήτης Μωάμεθ-9» και είχε ως στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας  μάχης των επίλεκτων δυνάμεων  IRGC και ανάδειξη των πυραυλικών δυνατοτήτων του Ιράν ως περιφερειακή  δύναμη .

Τα Ιρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το Ιράν έχει κάνει μεγάλα επιτεύγματα σε αμυντικό τομέα και επιτευχθεί αυτάρκεια στην παραγωγή απαραίτητο στρατιωτικό εξοπλισμό, κατασκευάζοντας το ίδιο τα δικά του πολεμικά συστήματα τα τελευταία χρόνια.

Το Ιράν έχει κατασκευάζει τα δικά του άρματα μάχης , τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, πυραύλους, ραντάρ, σκάφη, υποβρύχια και μαχητικά αεροσκάφη από το 1992.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου