Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Στην Αθήνα για τον ελληνικό αγωγό φυσικού αερίου ο επικεφαλής της Gazprom


Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα, Τρίτη 21/4, ο επικεφαλής της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, o οποίος θα συναντηθεί στις 4 το απόγευμα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ δύο ώρες νωρίτερα θα προηγηθεί στις συνάντησή του με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο, κατά τις συναντήσεις θα συζητηθούν επίκαιρα ζητήματα ενεργειακού ενδιαφέροντος.
Σημειώνεται ότι η συνάντηση γίνεται λίγες ημέρες μετά την επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στη ρωσική πρωτεύουσα και τις συναντήσεις που είχε με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και την πολιτική ηγεσία της χώρας.
Κεντρικό θέμα των συζητήσεων αποτελεί η προώθηση νέου αγωγού που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο από την Τουρκία μέσω Ελλάδας προς την κεντρική Ευρώπη, θέμα για το οποίο πηγές του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ανέφεραν ότι είναι ορατή η προοπτική υπογραφής, άμεσα, κατ' αρχήν συμφωνίας με τη ρωσική πλευρά.
Η επένδυση για την κατασκευή του ελληνικού τμήματος του αγωγού εκτιμάται στα 2 δισ. ευρώ, η δε υλοποίηση του έργου θα οδηγήσει στη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, καθώς και στην ανάπτυξη ανταγωνισμού, τη γεωπολιτική αναβάθμιση και τη βελτίωση της ασφάλειας εφοδιασμού για την ελληνική αγορά.
Στην ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνονται επίσης η συμμετοχή ρωσικών εταιριών στις έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και το νότιο Κρητικό πέλαγος, καθώς και η υφιστάμενη σύμβαση ΔΕΠΑ - Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου