Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Κουρδικός εμφύλιος ανάμεσα σε PKK και Βόρειο Ιράκ;


Μεγαλώνει η ένταση μεταξύ του ΡΚΚ και της Κουρδικής Περιφερειακής Κυβέρνησης του Ιράκ. Το ΡΚΚ κατηγόρησε τους Κούρδους του Ιράκ για «προδοσία κατά της κουρδικής πατρίδας».

Ο Ντουράν Καλκάν, κορυφαίος στέλεχος του ΡΚΚ είχε ξεκινήσει τον χορό των αντεγκλήσεων λέγοντας πως «μια συγκεντρωτική δικτατορία δεν είναι δυνατή στο Νότιο Κουρδιστάν, μόνο η δημοκρατία θα ενώσει. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πει πως το Νότιο Κουρδιστάν θα κυβερνάται από το Αρμπίλ».

Στη δήλωση αυτή απάντησε με ιδιαίτερα σκληρό τόνο ο ηγέτης του ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρτζανί. «Καλώ τον ένδοξο κουρδικό λαό να μην επιτρέψει την παρουσία των ομάδων αυτών (του ΡΚΚ) στο Κουρδιστάν. Θέλουν να ξεκινήσουν εμφύλιο πόλεμο και διαπράττουν προδοσία. Μην τους δώσετε την ευκαιρία να προκαλέσουν σύγκρουση», δήλωσε ο Μπαρζανί.

«Γινόμαστε μάρτυρες των μεθόδων που χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν εχθρότητα εντός του Κουρδιστάν. Οι δηλώσεις τους, οι αναφορές τους, η προπαγάνδα τους, δίνουν μια νέα διάσταση στην εχθρότητα τους. Οι δηλώσεις τους έχουν σκοπό να προκαλέσουν εμφύλιο πόλεμο και διχόνοια στον κουρδικό λαό.

»Οι δηλώσεις τους αποτελούν προδοσία του έθνους και του λαού μας. Αυτοί οι εχθροί του έθνους δεν είναι αποδεκτοί στο Κουρδιστάν. Δεν θα τους επιτρέψουμε να προχωρήσουν. Πρόκειται για απειλή κατά της χώρας και της εθνικής της ασφάλειας. Όσα πετύχαμε, τα πετύχαμε με αίμα και δάκρυα, αλλά οι κινήσεις τους απειλούν τις προσπάθειές μας», κατέληξε.

Η ένταση μεταξύ ΡΚΚ και ιρακινού Κουρδιστάν ξεκίνησε τον Ιανουάριο, όταν οι Αυτόνομη Κουρδική Κυβέρνηση απέρριψε την απόφαση του ΡΚΚ να ιδρύσει αυτόνομο κουρδικό καντόνι στην περιοχή του Σιντζάρ, όπου κατοικούν οι Γιαζίντι.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου