Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Δικηγόροι ζητούν να γίνουν κλιμακωτές οι ασφαλιστικές τους εισφορές


Να εξετάσει το ενδεχόμενο να δοθεί και στους δικηγόρους η δυνατότητα να επιλέξουν χαμηλότερη ασφαλιστική κλίμακα από αυτή που υπάγονται σήμερα, καλεί την κυβέρνηση ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου. 

Ολόκληρη η επιστολή του πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργου Μπέσκου προς τους υπουργούς Εργασίας και Δικαιοσύνης και την πρόεδρο της Βουλής έχει ως εξής: 

«Κύριοι,

Δυστυχώς δεν έχω λάβει καμία απάντηση στην από 19-3-2015 αίτησή μου που σας απεύθυνα, βάσει της οποίας ζητούσα να υπάρχει δυνατότητα και στους δικηγόρους να επιλέξουν χαμηλότερη ασφαλιστική κλίμακα από αυτή που μέχρι σήμερα υπάγονται.

Είναι αδιανόητο να υπάρχει πρόβλεψη και δυνατότητα για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και να μην υπάρχει για τους δικηγόρους.

Όπως γνωρίζετε πολύ καλά αυτές τις ημέρες χιλιάδες συνάδελφοι απ’ όλη την χώρα υποβάλλουν αιτήσεις στο Ταμείο Νομικών για υπαγωγή τους σε εκατό δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους.

Σ’ αυτήν την ρύθμιση υπάρχει και η προϋπόθεση εξόφλησης των τρεχουσών εισφορών. Δυστυχώς με το καθεστώς που ισχύει σήμερα, ήτοι να μην έχουν την δυνατότητα οι συνάδελφοι να επιλέξουν χαμηλότερη ασφαλιστική κλίμακα, η συγκεκριμένη ρύθμιση θα ‘ναι άνευ ουσίας με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν έσοδα για το ασφαλιστικό ταμείο αφού δικαιολογημένα δεν θα μπορέσουν οι συνάδελφοι να ανταποκριθούν στην προϋπόθεση καταβολής των τρεχουσών εισφορών.

Αν είχαν αυτή την δυνατότητα κύριοι για πιο λόγο να έμπαιναν σε ρύθμιση;

Η ρύθμιση η οποία επαγγέλλεστε, ότι θα εξυπηρετήσει τους συναδέλφους ούτως ώστε να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι με όποιες συνέπειες συνεπάγεται αυτό, πρέπει να ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα τα οποία σαφέστατα συντείνουν στο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην εξόφληση των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών ως αυτές ισχύουν με αποτέλεσμα να χάσουν την ρύθμιση η οποία δυστυχώς θα αποδειχθεί ¨μία τρύπα στο νερό¨. 

Από ότι γνωρίζω, ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, τα μέλη του Συλλόγου μου που είναι άνω πενταετίας αδυνατούν να καταβάλλουν όλο το ποσό των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών.

Το ανάλογο ισχύει και στους λοιπούς Δικηγορικούς Συλλόγους. Δεν είναι δυνατόν να ζητάτε να υπαχθούμε σε μία ρύθμιση όταν εσείς οι ίδιοι δεν εξασφαλίζετε τις προϋποθέσεις για να τηρηθεί αυτή η ρύθμιση. Είναι επιβεβλημένο άμεσα να κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή ούτως ώστε, όπως άλλωστε έχει ψηφιστεί για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, να υπάρχει δυνατότητα για όλους τους συναδέλφους να επιλέξουν χαμηλότερη ασφαλιστική κλίμακα από αυτή που μέχρι σήμερα υπάγονται.

Με δεδομένο, ότι έχει γίνει παράταση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών μέχρι 30-6-2015, είστε υποχρεωμένοι και πρέπει να καταθέσετε το συντομότερο δυνατόν αυτή την τροπολογία για να έχουν την δυνατότητα οι συνάδελφοι, επιλέγοντας χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία, στην οποία κατά την κρίση τους θα μπορούν να ανταποκριθούν στις εισφορές, να μην απολέσουν την ρύθμιση.

Η τροπολογία αυτή σε καμία περίπτωση δεν επιβάλλει οποιαδήποτε επιβάρυνση σε κρατικό προϋπολογισμό αλλά τουναντίον μάλιστα θα ενισχύσει τα έσοδα του ασφαλιστικού φορέα, αφού δεν θα απολέσουν οι συνάδελφοι την προϋπόθεση της καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών.

Κύριε Υπουργέ Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπως ανταποκριθήκατε άμεσα στο αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου στην ένταξη των ανασφάλιστων Δικηγόρων στις ευεργετικές διατάξεις που ίσχυαν για τους μηχανικούς έτσι και τώρα πρέπει άμεσα να αναλάβετε πρωτοβουλία για κατάθεση τροπολογίας στην Βουλή με βάσει όσα σας ανέφερα προκειμένου το καθεστώς της ρύθμισης των 100 δόσεων για τα ασφαλιστικά ταμεία να μην γίνει ουσιαστικά ενεργό εν τη γενέσει του.

Εάν δεν αναλάβετε άμεσα πρωτοβουλία και το αργότερα πριν την 30-06-2015 να είστε σίγουρος ότι οι δικηγόροι δεν θα μπορούν να καταβάλλουν τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές που είναι υπέρογκες και δεν ανταποκρίνονται στις δυνατότητες αποπληρωμής τους.

Κύριε Υπουργέ Δικαιοσύνης πρέπει άμεσα να ενδιαφερθείτε και για το συγκεκριμένο πρόβλημα που είναι το μεγαλύτερο που αντιμετωπίζει ο Δικηγορικός Κόσμος της Χώρας.

Η θεσμική ιδιότητά σας ως Υπουργός Δικαιοσύνης αλλά και Καθηγητής Νομικής Σχολής επιβάλλει να ενσκήψετε άμεσα στο συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας και να λάβετε πρωτοβουλία προώθησης του.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για το Δικηγορικό Σώμα στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Κυρία Πρόεδρε της Βουλής,

Περάν της θεσμικής ιδιότητάς σας, ως δικηγόρος που είστε, γνωρίζετε πολύ καλά την βασιμότητα του συγκεκριμένου αιτήματός μας.

Έχετε υποσχεθεί και στην τελευταία ολομέλεια που είχατε παρασταθεί ότι θα ενδιαφερθείτε για τα προβλήματα του κλάδου μας.

Μέσα από ατέρμονες συζητήσεις δεν υπάρχει καμία λύση. Η μοναδική λύση είναι να καταθέσετε άμεσα τροπολογία σε επικείμενο σχέδιο με βάση την αίτησή μου ούτως ώστε να δικαιούνται  και οι δικηγόροι να επιλέξουν χαμηλότερη ασφαλιστική κλίμακα από αυτή που μέχρι σήμερα υπάγονται.

Πρέπει επιτέλους να ενδιαφερθείτε και για εμάς.

Αίγιο, 5 Απριλίου 2015
Γεώργιος Ι. Μπέσκος
Πρόεδρος Δ.Σ. Αιγίου». 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου