Η τουρκική αμυντική βιομηχανία πραγματοποιεί συνεχώς άλματα , και τώρα αποφάσισε να παράγει από κοινού με μια άλλη χώρα, ένα νέο άρμα μάχης. Αξιοπρόσεκτη κίνηση που φανερώνει το μέγεθος των σχεδίων και του προγραμματισμού της αμυντική βιομηχανίας της χώρας .
«Η Τουρκία και η Ινδονησία έχουν υπογράψει μια συμφωνία για την από κοινού ανάπτυξη και κατασκευή ενός άρματος μάχης μεσαίου βάρους», δήλωσε ο υφυπουργός της Τουρκίας υπεύθυνος των Αμυντικών Βιομηχανιών στις 7 Μαΐου 2015, σύμφωνα με την εφημερίδα hurriyetdailynews.com.
Οι δύο χώρες υπέγραψαν συμφωνία για το σχεδιασμό και την κατασκευή των δύο πρωτοτύπων αρμάτων μάχης μεσαίου βάρους. Τα δικαιώματα των σχεδίων θα ανήκουν και στις δύο χώρες, τόνισε ο Τούρκος υφυπουργός σε μια δήλωση του.
Η συμφωνία, η οποία θα ολοκληρωθεί σε 37 μήνες, και περιλαμβάνονται σε αυτήν επίσης, η κατασκευή ενός πρότυπου άρματος , το οποίο στην συνέχεια θα τεθεί σε ένα στάδιο συνεχών δοκιμών .
Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι δραστηριότητες επιτήρησης θα εκτελούνται από μια εκτελεστική επιτροπή που θα συσταθεί από το Υπουργείο Άμυνας της Ινδονησίας και το γραφείο του Υφυπουργού του τουρκικού ΥΠΑΜ , που είναι υπεύθυνο για τις Αμυντικές Βιομηχανίες.
Η τουρκική εταιρεία FNSS-Αμυντικά Συστήματα, που αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρεία χερσαίων συστημάτων στην Τουρκία, θα παρέχει την απαραίτητη τεχνογνωσία στην κρατική εταιρεία PT Pindad της Ινδονησίας, για το σχεδιασμό και την παραγωγή του άρματος αυτού .
Το πρώτο πρωτότυπο άρμα μάχης θα κατασκευασθεί στην Τουρκία με την συμμετοχή των μηχανικών της εταιρείας PT Pindand, και το δεύτερο πρωτότυπο θα κατασκευασθεί στην Ινδονησία από την εταιρεία PT Pindad.
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, η τουρκική αμυντική υπογραμματεία αποφάσισε την υλοποίηση του προγράμματος ανάπτυξης μαχητικού αεροσκάφους εγχώριας σχεδίασης και την διάθεση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την υλοποίηση και ολοκλήρωση της προκαταρκτικής σχεδίασης του νέου μαχητικού αεροσκάφους. Οι Τούρκοι επιθυμούν την μεγαλύτερη συμμετοχή των τουρκικών εταιρειών με την ΤΑΙ και την Aseslan να είναι κύριοι εργολάβοι. Επίσης αποφασίστηκε και η υλοποίηση ενός προγράμματος ανάπτυξης επιβατικού αεροσκάφους διπλής χρήσης για τις ανάγκες τόσο της πολιτικής αεροπορίας, όσο και τις απαιτήσεις Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Σκοπός η κατασκευή ενός ελαφρού μεταγωγικού αεροσκάφους, το οποίο θα αντικαταστήσει τα αεροσκάφη CN-235. Επίσης αποφασίστηκε η κατασκευή UAV κτλ.
«Απλώνονται» οι Τούρκοι παντού και σε όλα, θέλοντας να γίνουν υπερδύναμη στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου μέχρι το Καύκασο , θα τα καταφέρουν ;
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου