Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015

"ΝΑΙ" από μόλις 229 βουλευτές για το 3ο Μνημόνιο και 64 "ΟΧΙ"- 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν "ΟΧΙ"


Έληξε η ψηφοφορία στη Βουλή για την έγκριση της συμφωνίας με τους δανειστές, με σημαντικές απώλειες στο κυβερνητικό στρατόπεδο αφού 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαφοροποιήθηκαν από την επιλογή της ηγεσίας τους και αρνήθηκαν θετική ψήφο στο νέο Μνημόνιο.

Ψήφισαν συνολικά  299 βουλευτές (μία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απουσίασε και δεν έστειλε καν επιστολή).

«Ναι» ψήφισαν 229

«Όχι» ψήφισαν 64

«Παρών» 6

32 ψήφισαν «Όχι», 6 «παρών», μία «απούσα» από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: οι Αγλαϊα Κυρίτση, Γιάνη Βαρουφάκη, Νάντια Βαλαβάνη,  Κώστα Ήσυχο, Δημήτρη Κοδέλλα, Δημήτρη Στρατούλη, Κων/νο Ζαχαριά, Ελένη Σωτηρίου, Καραγιαννίδη Χρήστο, Σταθά Ιωάννη, Χατζηλάμπρου Βασίλειο, Κων/νος Λαπαβίτσας, Θωμά Κότσιο, Μιχάλη Κριτσωτάκη, Αμανατίδου Δέσποινα, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γαϊτάνη Ιωάννα, Αμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία, Ηλία Ιωαννίδη, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, Ραχήλ Μακρή, Δημήτρη Ζερδελή,Θανάση Πετράκο, Δερμιτζάκη Κωνσταντίνο, Λαφαζάνη Παναγιώτη, Λουτσάκος Στάθης, Ζήση Ζάννα, Κυριακάκη Βασίλειο. 

«Παρών» από την Ηρώ Διώτη, Λέβα Βασιλική

«Δεν θέσαμε θέμα εμπιστοσύνης, στηρίζουμε την κυβέρνηση, όχι όμως τα μνημόνια», είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά από την ψηφοφορία, μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Αν ετίθετο θέμα εμπιστοσύνης θα ψηφίζαμε υπέρ. Στηρίζουμε την κυβέρνηση περισσότερο από τη Νέα Δημοκρατία», πρόσθεσε ο υπουργός.

Λίγη ώρα αργότερα, ο κ. Λαφαζάνης έκανε δηλώσεις και στις κάμερες, εξερχόμενος της Bουλής, τονίζοντας και πάλι ότι στηρίζει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, τάχθηκε κατά των εκλογών και απάντησε ότι όταν του ζητηθεί η παραίτησή του, θα είναι στη διάθεση του Αλέξη Τσίπρα.

«Συνεχίζουμε με το ΣΥΡΙΖΑ ενωμένο και κορμό της κυβέρνησης που θα ακολουθήσει μία προοδευτική πορεία για να βγει η χώρα από την κρίση. Αυτή είναι η κατεύθυνσή μας, αυτή θα ακολουθήσουμε», είπε ο κ. Λαφαζάνης.  

«Κανένας δεν είναι απέναντι από την κυβέρνηση. Την κυβέρνηση την στηρίζουμε πολύ δυνατά, ολόθερμα, για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα. Ο πρωθυπουργός καθορίζει το κυβερνητικό σχήμα. Οποιαδήποτε στιγμή που ζητήσει την παραίτησή μου είναι στη διάθεσή του. Τον σέβομαι και τον εκτιμώ, τον στηρίζουμε όλοι. Και αυτοί που είχαμε ''όχι'', στηρίζουμε την προσπάθεια να βγούμε από την κρίση. Στηρίζουμε την κυβέρνηση αλλά διαφωνούμε με τα μνημόνια, με μέτρα λιτότητας», τόνισε.

Οταν ρωτήθηκε για το τι θα έκανε ο ίδιος στη θέση του Αλέξη Τσίπρα, απάντησε «Θα συνέχιζα να κυβερνάω και θα προσπαθούσα να ασκήσω όσο δυνατόν μία πολιτική συμβατή με τις δεσμεύσεις μας», ενώ όταν ρωτήθηκε για την περίπτωση εκλογών, απάντησε «Δεν θέλουμε εκλογές. Εχουμε κυβέρνηση εκλεγμένη και δυνατή που στηρίζεται από όλους μας».

Πηγή

2 σχόλια:

 1. ΚΟΥΪΖ

  Τί κοινό μπορεί να έχουν οι Έλληνες:

  Ο Λαφαζάνης με την ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ,
  το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή,

  μ έναν Γερμανό υπουργό, τον Σόϊμπλε;

  Απάντηση; Τους ενώνει ο αγώνας για το GREXIT !

  Συμφωνούν και εργάζονται γιά την έξοδο της χώρας μας από την Ε.Ε.
  και ΕΥΡΩ.

  Θα τα καταφέρουν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ψήφισες όχι συριζογαμώφατσα αλλά στηρίζεις τήν συριζοναζιστική κυβέρνηση τών νέων μνημονίων. Πόσους βλαμμένους εξαπάτησες μωρή συριζοποντικόφατσα? Ποιός είναι τόσο ηλίθιος νά πιστέψει τίς πονηριές σου αναρχοπροδόταρε? Συριζοηλίθιοι..........αυτά ήταν τά ξεσκίσματα τών μνημονίων. Ετοιμάστε τούς κώλους σας τώρα θά έχει χονδρό συριζοξεκόλιασμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή