Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Bundesbang: "Μεγάλες και διαρκείς οι οικονομικές ζημιές για την Γερμανία σε περίπτωση Grexit"


Ο διοικητής της Bundesbang (της γερμανικής ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας) Γενς Βάιντμαν προειδοποίησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σοιμπλε ότι ένα Grexit θα δημιουργήσει τρύπα δισεκατομμυρίων στο γερμανικό προϋπολογισμό τα επόμενα χρόνια.

Μέχρι στιγμής, ο υπουργός Οικονομικών έχει υπολογίσει ότι τα κέρδη της Bundesbank ανέρχονται στα 2,5 δισεκατομμύρια ετησίως. Ωστόσο, η γερμανική κεντρική τράπεζα έχει προβλέψει ότι η κρίση στην Ευρωζώνη θα της κοστίσει 14,4 δισ. ευρώ.

Όμως σε περίπτωση Grexit το ποσό αυτό δεν φαίνεται αρκετό και αναμένεται το κόστος να είναι πολύ μεγαλύτερο.

Το ποιος και το πώς θα καλυφθεί όμως αυτό το κενό αποτελεί ένα ερωτηματικό, που δεν απαντήθηκε από τον Β.Σοιμπλε επισημαίνει γερμανική εφημερίδα.

Είναι σαφές ότι όλοι έχουν διαφορετική άποψη για το πόσο επιζήμιο θα ήταν ένα Grexit, από αυτήν που έχει ο Β.Σόιμπλε και η Α.Μέρκελ.

Είναι σαφές ότι Γαλλία και Ιταλία δεν θέλουν ούτε για αστείο να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες ενός τέτοιου γεγονότος.

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, είναι προφανές ότι την επομένη του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να ξαναρχίσουν τις συνομιλίες, δηλώνει σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Messaggero.

Ο Ρέντσι εκτίμησε επίσης ότι η Ελλάδα, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, δεν θα βγει από την ευρωζώνη και θα κάνει τα πάντα για να διαπραγματευτεί.

Ακόμα και εάν οι Έλληνες ψηφίσουν "όχι" πρέπει να αναζητηθεί συμβιβασμός δήλωσε πριν από λίγο ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν  τονίζοντας ότι "η Ελλάδα πρέπει να διασωθεί με υπευθυνο τρόπο".

Όπως είπε «η διαπραγμάτευση πρέπει να αρχίσει τη Δευτέρα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα ενώ κάλεσε τις ευρωπαικές κυβερνήσεις να μην κρύβονται πίσω από την ΕΚΤ. Ο Γάλλος υπουργός τόνισε ότι πρέπει να σεβαστούμε την ψήφο των Ελλήνων».

Παράλληλα ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν είπε «πως εάν οι Ελληνες ψηφίσουν "όχι" τότε να μην επαναθεσπίσουμε τη Συνθήκη των Βερσαλλιών».

Ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος Φ.Ολαντ δηλωσε σήμερα  ότι «είτε οι Ελληνες ψηφίσουν “ναι” είτε “όχι” εγώ θα συνεχίσω να λέω ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη».

Το ίδιο όμως αντιλαμβάνεται όπως φαίνεται και ο  κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας. Μόνο η γερμανική πολιτική ηγεσία προσποιείται ότι έχει..."λιακάδα".

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου