Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

"Ηλεκτροσόκ" από ΔΝΤ στο Eurogroup: "Αν δεν λύσετε το ελληνικό ζήτημα σειρά έχει η Ιταλία" - Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Α.Τσίπρα-Μ.Ομπάμα


«Αν δεν αντιμετωπισθούν οι εξελίξεις της ελληνικής κρίσης, με μια ισχυρή πολιτική απάντηση, οι εξελίξεις αυτές μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην Ιταλία, πλήττοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών», αναφέρει έκθεση του ΔΝΤ  για τις πιθανές επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης και στην Ιταλία.

Ετσι εξηγείται και η προσπάθεια του Ιταλού πρωθυπουργού Μ.Ρέντσι να υπάρξει άμεση λύση του ελληνικού ζητήματος, εντός της ευρωζώνης με το χθεσινό μήνυμά του στο tweeter που απεκρύβη απ'όλα τα συστημικά ΜΜΕ πλην του defencenet.gr που το ανέδειξε σε κύριο θέμα.

Προφανώς αυτό απασχολεί και τον Μ. Ομπάμα και προχώρησε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, λίγο προτού εκείνος μπει στις εργασίες της έκτακτης Συνόδου Κορυφής.
Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε στον κ. Ομπάμα την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με ελληνικές κυβερνητικές πηγές, στη συνομιλία του με τον πρωθυπουργό, ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την έντονη επιθυμία των ΗΠΑ να υπάρξει ευτυχής κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

Mετά το ελληνικό δημοψήφισμα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι "έσπασε" τις "αλυσίδες" του Βερολίνου και ζήτησε να υπάρξει "αύριο κι όλας" λύση για την Ελλάδα, αλλά το κυριότερο ζήτησε να "οικοδομηθεί μια νέα Ευρώπη" και το σημαντικότερο είναι ότι ζητεί "να σπάσουν τα δεσμά της γραφειοκρατίας και των κανονισμών που μας κρατούν φιλακισμένους"!

Είναι εξαιρετικά σημαντική η χθεσινή παρέμβαση του Ιταλού πρωθυπουργού, γιατί ενώ βρίσκεται στην πρώτη "τετράδα" των προβληματικών χωρών πλην της Ελλάδος (Ιταλία, Γαλλία, ισπανία, Πορτογαλία) ήταν "δεμένος" στο άρμα του Βερολίνου πλήρως. Αλλά η ελληνική "επανάσταση" φαίνεται ότι είναι μεταδοιτκή και αυτό είναι μια νέα συνθήκη.

Ο Μ.Ρέντσι δεν βγήκε τώρα τυχαία ν μιλήσεις. Βλέπει ττι έρχεται. Το δημοψήφισμα αλλάζει πολλά στην Ευρώπη....

"Είναι η ώρα να ανοικοδομήσουμε την Ευρώπη, να μην σταθούμε στους κανονισμούς και την γραφειοκρατία, αλλά στην πολιτική και στις αξίες", ζητά με μήνυμά του στο facebook ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι.

Υπάρχουν δύο σημεία που πρέπει να αντιμετωπίσουμε αύριο, είπε, το ένα είναι η Ελλάδα για την οποία απαιτείται οριστική λύση και το άλλο η Ευρώπη, που πρέπει να αλλάξει, τόνισε και επεσήμανε πως «η Ιταλία θα παίξει το ρόλο της».

Είναι σαφές ότι και ο Μ.Ρέντσι αλλά και ο Μ.Ομπάμα βλέπουν αυτό που δεν βλέπουν στο Βερολίνο, καθώς η Ελλάδα μπορεί να προκαλέσει κύμα αποχωρήσεων από την ευρωζώνη, και οι χώρες αυτές θα αναζητήσουν μετέπειτα άλλες γεωπολιτκές συμμαχίες, στην Ρωσία και στα BRICS τα οποία και διαθέτουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου