Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Σαράντα ένα χρόνια από τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής


Λευκωσία: Συμπληρώνονται σήμερα 41 χρόνια από την έναρξη της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής, τον Αύγουστο του 1974, με την οποία η Τουρκία ολοκλήρωσε το έγκλημά της εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μια δεύτερη εισβολή, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την κατάληψη της Αμμοχώστου, της Μεσαορίας, της Καρπασίας, της Μόρφου και δεκάδων χωριών σπέρνοντας τον θάνατο και οδηγώντας δεκάδες χιλιάδες Ελληνοκύπριους στον ξεριζωμό και στην προσφυγιά.
ΠτΔ και κυβέρνηση εργάζονται σκληρά για δίκαιη λύση
«Η σημερινή μαύρη επέτειος της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής ξυπνά μνήμες οδύνης», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόλουλος.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση καταδικάζουν με σθένος τη συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας από τα τουρκικά στρατεύματα, έχοντας τη σκέψη στραμμένη στους πρόσφυγες, τους εγκλωβισμένους και τους αγνοούμενους μας», συνεχίζει.

Τονίζει πως «σαράντα ένα χρόνια μετά, ο αγώνας για τερματισμό της κατοχής και απαλλαγή από τα τουρκικά στρατεύματα γίνεται ακόμη πιο επιτακτικός μέσω μιας διαρκούς, έντιμης, λειτουργικής και δίκαιης λύσης στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση της οποίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση εργάζονται σκληρά».

«Καλούμε την Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματα της από την Κύπρο, να τερματίσει την κατοχή και να εφαρμόσει πλήρως τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών», αναφέρει, προσθέτοντας πως «η επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, στη βάση της πρότασης του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ, θα είναι απόδειξη της πολιτικής βούλησης της Τουρκίας για λύση του Κυπριακού».

«Μια τέτοια ενέργεια», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος, «θα διευκόλυνε τον εν εξελίξει διάλογο και θα έδινε ακόμη μεγαλύτερη ελπίδα για μια θετική κατάληξη σε ό,τι αφορά την επίλυση του Κυπριακού».

«Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση καλούν όλους σε ενότητα και εθνική συνεννόηση. Μόνο με εθνική ομοψυχία και ενότητα δυνάμεων θα μπορέσουμε να πετύχουμε τον κοινό εθνικό μας στόχο», καταλήγει η ανακοίνωση.  

Διαφορετικά μηνύματα από τα κόμματα για τον Αττίλα Β΄

Με την ευκαιρία της μαύρης επετείου της Β' φάσης της τουρκικής εισβολής, πολιτικά κόμματα εξέδωσαν ανακοινώσεις μέσα από τις οποίες τοποθετούνται και επί των εξελίξεων στο Κυπριακό, κάνοντας διαφορετικές αναγνώσεις της παρούσας κατάστασης.

Το ΑΚΕΛ διακηρύττει πως «τα συρματοπλέγματα που έσυρε στο σώμα της πατρίδας μας ο Αττίλας δεν αποτελούν το σύνορο και τον ορίζοντα της πατρίδας μας». Αναφερόμενο στο Κυπριακό, το ΑΚΕΛ σημειώνει πως «η παρούσα διαπραγματευτική διαδικασία κουβαλά μέσα της τη δυνατότητα για θετική έκβαση» προσθέτοντας πως «αυτό θα αποδειχθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και από τις θέσεις που θα τεθούν».

Επαναλαμβάνει επίσης πως «η προσήλωση στα όσα έχουν ήδη συμφωνηθεί και η αξιοποίηση των συγκλίσεων Χριστόφια-Ταλάτ μπορούν να προστατεύσουν τη διαδικασία από εκτροπές, αλλά και να κινήσουν τα πράγματα μπροστά με μεγαλύτερη ταχύτητα».

Το ΑΚΕΛ υπογραμμίζει πως «έχει αποδείξει στην πράξη ότι για όσο η προοπτική της λύσης στη βάση αρχών παραμένει ορατή, θα συνεχίσει να συμβάλει δημιουργικά και υπεύθυνα στηρίζοντας την εν εξελίξει διαδικασία», προειδοποιώντας ταυτόχρονα για τις ενδεχόμενες συνέπειες ενός νέου ναυαγίου.

Η ΕΔΕΚ τονίζει πως 41 χρόνια μετά «δεν επιτρέπεται η λήθη να αλλοιώσει τον στόχο μας για απελευθέρωση της πατρίδας μας» και υπενθυμίζει πως «δεν υπάρχουν υποθέσεις χαμένες εκτός από εκείνες που οι ίδιοι εγκαταλείπουμε».

Περαιτέρω η ΕΔΕΚ διαμηνύει πως «η Κύπρος θα απελευθερωθεί σε πείσμα των εχθρών της μέσω της διεκδικητικής δημοκρατικής λύσης που να διασφαλίζει στις μελλοντικές γενιές ασφάλεια και μέλλον, όπου όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι να απολαμβάνουν παντού τα ίδια δικαιώματα, χωρίς εσωτερικά σύνορα, χωρίς διακρίσεις, χωρίς εθνοτικούς ή θρησκευτικούς διαχωρισμούς».

Από πλευράς τους οι Οικολόγοι απαιτούν όπως «το θέμα της επιστροφής της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της προταχθεί διεκδικητικά όπως προνοούσε η συμφωνία του 1979 και η απόφαση 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Αναφερόμενοι στο Κυπριακό, οι Οικολόγοι υπογραμμίζουν πως «δυστυχώς για μία ακόμα φορά έχουμε φτάσει σε επικίνδυνα αδιέξοδα, με κίνδυνο οι απαράδεκτες τουρκικές θέσεις που κατατίθενται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να παγιωθούν και με τον χρόνο να γίνουν αποδεκτές από την κυπριακή ηγεσία που συνεχώς υποχωρεί και υπαναχωρεί».

http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/271666/saranta-ena-chronia-apo-ti-deyteri-fasi-tis-tourkikis-eisvolis#sthash.tQYpuvFk.dpuf
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου