Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Εκπαίδευση από τις ΗΠΑ των Κούρδων Πεσμεργκά για την απελευθέρωση της Μοσούλης


Αν και έχει περάσει περισσότερος από ένας χρόνος από τον Ιούνιο του 2014 που το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, τη Μοσούλη, η κυβέρνηση της Βαγδάτης ακόμα δεν έχει τολμήσει να ξεκινήσει την εκστρατεία απελευθέρωσης της πόλης, που είχε προαναγγελθεί για την Άνοιξη του 2015.

Τώρα, Κούρδος αξιωματούχος του Υπουργείου Πεσμεργκά (κάτι σαν υπουργείο Άμυνας) της αυτόνομης κουρδικής επικράτειας του βορείου Ιράκ αποκάλυψε ότι έχουν αρχίσει εκ νέου προετοιμασίες απελευθέρωσης της Μοσούλης.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη, όπως είπε, αναμένονται μόλις απελευθερωθούν στρατηγικής σημασίας περιοχές της επαρχίας Άνμπαρ, του δυτικού Ιράκ, που αυτή τη στιγμή κατέχονται από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο ίδιος Κούρδος αξιωματούχος μιλώντας στο κουρδικό BasNews διέψευσε την εγκατάσταση αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στο ιρακινό Κουρδιστάν για την οργάνωση της εκστρατείας απελευθέρωσης της Μοσούλης.

Ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι οι Κούρδοι Πεσμεργκά θα συμμετάσχουν στη μάχη για τη Μοσούλη, αφού κρίνεται ότι το Κουρδιστάν απειλείται από την κατοχή της πόλης από το Ισλαμικό Κράτος.

Αποκάλυψε επίσης ότι οι ΗΠΑ εκπαίδευσαν και εξόπλισαν πλήρως, με βαρύ και ελαφρύ οπλισμό, δύο πλήρως επανδρωμένες ταξιαρχίες των Πεσμεργκά.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου