Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η δεύτερη κυβέρνηση Τσίπρα - Ισχυρή πλειοψηφία με 155 "ναι" με την στήριξη των ΑΝΕΛ



Με την ολοκλήρωση της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, 155 βουλευτές έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δηλαδή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Συνολικά, η κυβέρνηση έλαβε 155 θετικές ψήφους, έναντι των 144 βουλευτών της αντιπολίτευσης που αρνήθηκαν παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Από τη διαδικασία έλειπε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας, ο οποίος έστειλε επιστολή με την οποία γνωστοποίησε την πρόθεσή του να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Η συζήτηση έληξε με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που επιτέθηκε με σφοδρότητα στους πολιτικούς του αντιπάλους, διατηρώντας ωστόσο ένα πεδίο πιθανών συναινέσεων με την Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι.

Οξύτατες επιθέσεις προς την κυβέρνηση εξαπέλυσαν νωρίτερα και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Συνολικά, κατά το τριήμερο τοποθετήθηκαν 152 ομιλητές εκ των οποίων οκτώ αρχηγοί κομμάτων και 38 μέλη της κυβέρνησης.

Πλέον, η κυβέρνηση έχοντας την εμπιστοσύνη της Βουλής προετοιμάζεται για τις επόμενες δύσκολες κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο το πακέτο με τα 47 προαπαιτούμενα μέτρα, ενώ εντός του επόμενου δεκαημέρου θα ακολουθήσει το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων.

Λίγο μετά τη μία τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης για να στηριχθεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να βγει από την κρίση και τα μνημόνια η χώρα.

Η ομιλία του Πρωθυπουργού στην Ολομέλεια:

Για την εξωτερική πολιτική

Η χώρα έχει μία ενεργή, πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική
Μπορεί να διαφωνείτε μ' αυτήν, αλλά κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει
Η Ελλάδα αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και ασφαλείας στην περιοχή
και αυτό ήταν ένα επιχείρημα στη διαπραγμάτευση
Για εμάς ενεργή εξωτερική πολιτική σημαίνει η χώρα να παραμένει ως κόμβος σε τρεις ηπείρους
Έχουμε ένα σχέδιο αισιόδοξο για να ενισχύσουμε τη θέση μας στην περιοχή
Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την επίλυση του κυπριακού ζητήματος ώστε να τελειώσει με αίσιο τρόπο
Στηρίζουμε την προσπάθεια δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους. Αναθερμάναμε τις σχέσεις με τη Ρωσία, την Κύπρο, την Αίγυπτο και την Κίνα, ενώ διατηρήσαμε σε καλό επίπεδο τη συνεργασία με τις ΗΠΑ. Στον ΟΗΕ αναδείξαμε ότι συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την επίλυση του Κυπριακού, ώστε να τελειώσει με αίσιο τέλος η τραγωδία του νησιού. Στεκόμαστε στο πλευρό των προσπαθειών του κ. Αναστασιάδη. Το Κυπριακό είναι πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής στο βόρειο τμήμα. Η λύση πρέπει να τερματίζει την παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στο βόρειο τμήμα της Κύπρου. 
Για την Οικονομία

Πρέπει να βάλουμε ένας τέλος σ' αυτή τη μνημονιακή επιτροπεία και να βγούμε από την κρίση. Έχουμε κάνει ήδη βήματα. Παρά το μικρό μας μέγεθος, αμφισβητήσαμε τους μονόδρομους των ελίτ. Ο ελληνικός λαός έχει γίνει σύμβολο σ' όλο τον κόσμο. Γνωρίζουμε ότι οι δυσκολίες είναι πολλές, θα έχουμε αναταράξεις, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε.
Θα αλλάξουμε τη χώρα, με μέλημα την προστασία των αδύναμων, τη στήριξη των νέων, την απόδοση δικαιοσύνης, την ρύθμιση της εργασίας, το σεβασμό στο περιβάλλον και τη Δημοκρατία. Έχουμε τη δυνατότητα να βάλουμε τα θεμέλια για μία αναπτυξιακή πορεία με θετικό πρόσημο. Στο τέλος της τετραετίας, θα έχουμε δημιουργήσει ένα νέο περιβάλλον, να ζούμε σε μία νέα χώρα. 
Σας καλώ να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης αλλά και ουσιαστική στήριξη σ' αυτήν την προσπάθεια που ξεκινήαμε.
Στις προγραμματικές δηλώσεις πρέπει να μιλούν οι υπουργοί. Καλό είναι να εναλλάσσονται οι υπουργοί της κυβέρνησης με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.
Στην ομιλία της Δευτέρας προσπάθησαν να περιγράψουμε τους βασικούς σταθμούς για την οριστική έξοδο από την κρίση. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η Βουλή, αυτή η τετραετία, είναι η περίοδος της εξόδου από την κρίση, της επιστροφής στην ανάπτυξη.
Πρώτος στόχος είναι εντός του επόμενου μήνα να έχει λήξη η διαδικασία της αξιολόγησης, ώστε έως τέλος του έτους, να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος. Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για να επανέλθουμε στην ανάπτυξη το 2016, για να αποκαταστήσουμε την μακροπρόθεσμη προοπτική της οικονομίας. Εντός του 2017 στοχεύουμε να ανακτήσουμε την πρόσβασή μας στις αγορές του δανεισμού
Με σταθερά βήματα πρέπει να ανακτήσουμε την πρόσβαση στις αγορές με σταθερότητα και χαμηλά επιτόκια. Οι αγορές γνωρίζουν ότι δεν βγαίνεις να δανειστές με υψηλό χρέος και άπιαστα πλεονάσματα. Δεν βγαίνεις στις αγορές όταν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας είναι υψηλές, όταν οι δείκτες ανταγωνιστικότητας είναι χαμηλοί, όταν έχεις διαρρήξει την κοινωνική συνοχή.
Αυτό που γεννά αστάθεια είναι η κοινωνική ένταση που προκαλείται από την κοινωνική αδικία. Καταδείξαμε να αναδείξουμε αυτό το πρόβλημα στο ευρωκοινοβούλιο και να βρούμε συμπαραστάτες.
Πρώτο μέλημα σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας ήταν να αναδείξουμε ότι τα 5 τελευταία χρόνια είχε δημιουργηθεί ανθρωπιστική κρίση.
Από τη ΝΔ περίμενα να τοποθετηθεί πάνω στο σχέδιο που καταθέσαμε. Περιμέναμε να ακούσουμε κάποιες εναλλακτικές λύσεις. Τίποτα από αυτά δεν έγινε. Οι προγραμματικές δηλώσεις χρησιμοποιήθηκαν από την ΝΔ για εσωκομματικούς λόγους, για το ποιός θα κάνει πιο δύσκολη τη ζωή του Τσίπρα. Το πρόβλημα όμως, είναι να δούμε εάν υπάρχουν λύσεις για τη χώρα.
Καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, βασική γραμμή της ΝΔ ήταν η συνεργασία και η δυνατότητα συγκρότησης του μεγάλου συνασπισμού. Όλα αυτά τα ακυρώσατε σε μόλις μία μέρα. Ήρθατε να μας πείτε τώρα, ότι κατά βάθος είστε αντιμνημονιακοί.  
Ακυρώσατε την προεκλογική σας τακτική περί συναίνεσης με όσα είπατε στις προγραμματικές δηλώσεις. Τα ξεχάσατε όλα σε μια μέρα
Έρχεστε εδώ για να μας πείτε ότι κατά βάθος είστε αντιμνημονιακοί. Ούτε πριν θέλατε πραγματικά τη συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε τώρα πιστεύετε αυτά που λέτε κάνοντας κριτική
Η εξουσιομανία είναι η πραγματική ασθένειά σας. Με αυτή την στρατηγική δεν δίνετε δεκάρα για τα προβλήματα και έτσι ούτε αυτή την τετραετία ούτε την επόμενη θα δείτε εξουσία με όποιον πολιτικό αρχηγό.
Δεν μας είπατε το στρατηγικό σας σχέδιο και όραμα για την έξοδο από την κρίση. Θέλατε το περίφημο κόμμα του ευρώ.
Η αξιωματική αντιπολίτευση φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων αυτό το τριήμερο.
Δεν λέμε πως έχουμε τις καλύτερες των προτάσεων, είμαστε ανοικτοί να ακούσουμε τις δικές σας.
Ήταν κατασκευασμένη η πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,9% το 2015, διότι ήθελε να δικαιολογήσει ότι το χρέος θα ήταν βιώσιμο το 2022
Αναρωτιέμαι με βάση την υποχρέωση της χώρας για πρωτογενές πλεόνασμα, πόσα μέτρα θα παίρνατε;
Στελέχη σας έχουν παραδεχτεί ότι δεν θα είχατε να πληρώσετε μισθούς και συντάξεις τον Φεβρουάριο του 2015.
Το πρόβλημα σας κύριοι της ΝΔ είναι πως το θυμηθήκατε αργά.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προσδοκούσαν στην αποτυχία μας. Γιατί μοναδικό άγχος είναι η πολιτική δικαίωση για την καταστροφή που προκάλεσαν
Βάζουμε τα χέρια να βγάλουμε τα κάστανα από την φωτιά. Είμαστε περήφανοι. Η Αριστερά έχει λόγο ύπαρξης προσπαθώντας να αλλάξει τα πράγματα, παραμένοντας στην πρώτη γραμμή της μάχης. Τις δικές σας αμαρτίες και ερείπια προσπαθούμε να μαζέψουμε.
Σταματήστε την ανοησία πως φορτώσαμε με 90 δισ. ευρώ δημόσιο χρέος. Η συμφωνία προβλέπει χρηματοδότηση 86 δισ. ευρώ. αλλά τα 50 δισ. είναι για την αντικατάσταση του μακροχρόνιου με βραχυχρόνιο χρέος. Τα υπόλοιπα 25 πηγαίνουν στην ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών. 7 δισ. ευρώ πάνε στις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Θέλω εδώ να κάνω μία παρατήρηση. Δεν γνωρίζατε ότι 40 δισ. ανακεφαλαιοποίησης που κάνατε εσείς, δεν σάς έφτασαν και τα 10 δισ. του ΤΧΣ πήγαν στον EFSF; Το προεκλογικό πυροτέχνημα των 90 δισ. ευρώ μην το ξαναχρησιμοποίησετε.
Για το ασφαλιστικό

Μας ασκείτε κριτική για το ασφαλιστικό
Σας ζήτησα σε ένα τόσο κρίσιμο για την κοινωνία να μην κάνουμε μικροκομματική αντιπαράθεση
να συμφωνήσουμε ότι έχουμε ασφαλιστικό σύστημα το οποίο για λόγους που έχουν να κάνουν με υπογεννητικότητα, ανεργία, μαύρη εργασία
έχει πρόβλημα βιωσιμότητας
να καταθέσετε προτάσεις
αντί αυτού έρχεστε με το επιχείρημα ότι εμείς με 7 μήνες διακυβέρνησης ευθυνόμαστε με το πρόβλημα βιωσιμότητας του ασφαλιστικού
όταν έχετε τη μεγάλη ευθύνη του PSI που κατέστρεψε τα ασφαλιστικά ταμεία
Για το χρέος

όταν ευθύνεστε για μία πολιτική που συρρίκνωσε την οικονομία και εκτίναξε την ανεργία
είναι τουλάχιστον υποκριτικό να κατηγορείτε εμάς
αν δεν θέλετε να βοηθήσετε, μην βοηθήσετε
αλλά ας μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας
η αλήθεια είναι ότι η δική μας κυβέρνηση σε τρομακτικά δυσμενές περιβάλλον κατάφερε με σκληρή διαπραγμάτευση
να μειώσει τους στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων, να ανοίξει το θέμα του χρέους
εκείνο για το οποίο ο κ. Σαμαράς έλεγε ότι είναι βιώσιμο και αναζητούσε από την Μέρκελ πιστοποιητικό βιωσιμότητας
ανεξάρτητα από το τι λένε οι συμφωνίες, ένα ξέρω
σήμερα όλοι στην Ευρώπη και τον κόσμο
όπως ο Φρανσουά Ολάντ άνοιξε το θέμα του χρέους και είπε ότι είναι υποχρέωση της Ευρώπης να λύσει αυτό το θέμα
Γιατί δεν έγινε επί των δικών σας ημερών;
Για τη ρευστότητα και το τραοεζικό σύστημα

Η εξυγίανσης του τραπεζικού συστήματος θα γίνει
με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και όχι την εξυπηρέτηση συμφερόντων
πετύχαμε να υπάρξει μεγάλη ένεση στην πραγματική οικονομία με 7,5 δισ. ευρώ σε ρευστότητα
με τα 3 δισ. από εκταμιεύσεις δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα που θα πάνε στην πραγματική οικονομία
για αυτό πρέπει να επιταχύνουμε την αξιολόγηση
αλλά και με νέα συμφωνία με την Κομισιόν που θα οδηγήσει σε πρόσθετη ρευστότητα που θα αγγίξει τα 4,5 δισ. ευρώ από τα προγράμματα μέσα στο 2015
παρά τις αντιδράσεις συντηρητικών κυβερνήσεων και στελεχών στην Κομισιόν, των συμμάχων σας δηλαδή στο ΕΛΚ
Οι βασικοί στόχοι

Τέσσερις είναι οι μεγάλοι στόχοι που έχουμε μπροστά μας και πρέπει να υπάρξουν ευρύτερες συναινέσεις για να κερδηθούν οι μάχες
ανάγκη επαναφοράς συλλογικών διαπραγματεύσεων και κατάργησης των ομαδικών απολύσεων
να κρατηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ
να φτιαχτεί νέο ταμείο για την αξιοποίηση και όχι εκποίηση της δημόσιας περιουσίας
η ρύθμιση κόκκινων δανείων και προστασία πρώτης κατοικίας  
περίμενα ότι σε αυτά τα τέσσερα θέματα οι αυτοαποκαλούμενες προοδευτικές δυνάμεις
θα ανταποκρίνονταν στο κάλεσμα χωρίς μισόλογα
αντί αυτού άκουσα οξύτατη πολεμική
Εξαίρεση ο κ. Θεοδωράκης που έκανε προσπάθεια να καταθέσει προτάσεις
αλλά τα στελέχη του άσκησαν οξύτατη πολιτική
Αναρωτιέμαι πώς ακριβώς ορίζετε τη διαφορετικότητά σας από το νεοφιλελεύθερο και συντηρητικό μπλοκ;
Συνεχίζοντας τη γραμμή της προηγούμενης πενταετίας;
της υπεράσπισης πεπραγμένων Σαμαρά- Βενιζέλου;
Σας λέω με διάθεση ειλικρίνειας, θα είμαστε εδώ για να συζητήσουμε για αυτά τα θέματα
αλλά αν συνεχίσετε να παριστάνετε την ουρά της ΝΔ κακό δικό σας όχι δικό μου
Παρά τις δύσκολες συνθήκες πρέπει να διευρύνουμε τις κοινωνικές παροχές
Να ενισχύσουμε το πρόγραμμα στήριξης της εργασίας, να καταπολεμήσουμε την αδήλωτη και μαύρη εργασία και να αποδώσουμε δικαιοσύνη
Για τα ΜΜΕ

Να προχωρήσουμε στην άμεση ψήφιση για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, να εντείνουμε τους φορολογικούς ελέγχους, να διασταυρώσουμε τις λίστες, να ψηφίσουμε το νόμο για το λαθρεμπόριο πετρελαίου και καπνού.
Τους τελευταίους 14 μήνες, στις τελευταίες 4 εκλογικές αναμετρήσεις η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ ήταν απέναντι μας
Δεν σήκωσα ποτέ να πάρω ένα τηλέφωνο για να παραπονεθώ σε κάποιον εκδότη ή ιδιοκτήτη ΜΜΕ
Γι' αυτό σήμερα έχουμε δύναμη μεγαλύτερη από τα ποσοστά μας
Γι' αυτό δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανένα
Γι΄αυτό σήμερα δεν μας έχει κανένας στο τσεπάκι του  
Σας καλούμε όλους να ψηφίσουμε μαζί το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, το οποίο θα έρθει στη Βουλή τις επόμενες μέρες

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Mέ τήν στήριξη καί τίς ευλογίες τού ψευτοπατριώτη κουραδομπουχέσα, πού οί κόκκινες γραμμές πού παραμύθιαζε τά ζώα του, έγιναν κόκκινα στριγκάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή