Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Η Τουρκία θα αναπτύξει τον δικό της κινητήρα για τα νέα άρμα τα μάχης «Altay»..


Η Τουρκική εταιρεία Tumosan  θα  αρχίσει την  ανάπτυξη ενός πετρελαιοκινητήρα για τα τουρκικής κατασκευής άρματα μάχης «Altay» από το 2016, αναφέρει ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Kurtulusa Ogun. σύμφωνα με δημοσίευμα.

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία  ήταν σε συνομιλίες, για μεγάλο διάστημα,  για την από κοινού ανάπτυξη κινητήρων  με την ιαπωνική εταιρεία Mitsubishi Heavy Industries. Ωστόσο, τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους αποφασίσθηκε η συμφωνία με  την  τουρκική εταιρεία  «Tumosan για την κατασκευή κινητήρων αρμάτων μάχης . Μια  συμφωνία που αποτιμάται σε 206.300.000  δολάρια.

« Ο τουρκικός κινητήρας θα αντικαταστήσει τον τρέχον κινητήρα-μετάδοσης (powerpack), ο οποίος  περιλαμβάνει έναν πετρελαιοκινητήρα 12-κύλινδρο MTU MT 883 501 με ιπποδύναμη  1500 ίππων και αυτόματο κιβώτιο Renk HSWL 295TM », αναφέρει το δημοσίευμα  .

Σημειώνεται ότι η απόφαση για την αντικατάσταση του κινητήρα έγινε από τις τουρκικές αρχές, λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι «η  εξαγωγές όπλων και τα συναφών υποσυστημάτων  συμπεριλαμβανομένων των κινητήρων MTU, γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες»  .


Η ανάπτυξη  του τουρκικού εγχώριου άρματος μάχης «Altay»  πραγματοποιείται από την εταιρεία «Otokar», μετά την ανάθεση την τουρκική υπογραμματεία αμυντικής βιομηχανίας  το 2008. Συνδρομή στην ανάπτυξη του έργου αυτού έχει η νοτιοκορεατική  εταιρεία «Hyundai Rotem». Επί του παρόντος, έχουν κατασκευαστεί  4 πρωτότυπα τα οποία τεστάρονται με σκοπό να περάσουν  τις δοκιμές αποδοχής και πιστοποίησης. Η  ολοκλήρωση των προγραμματισμένων  δοκιμών θα επιτευχθεί το  επόμενο έτος .

Ο τουρκικός στρατός σκοπεύει να προμηθευτεί τουλάχιστον 1000 άρματα μάχης αυτού του τύπου.

Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας , pentapostagma.gr, το σασί του νέου άρματος είναι το ίδιο με αυτό του κορεατικού  άρματος XK-2 Black Panther το οποίο κατόπιν συμφωνίας των Τούρκων με τους Κορεάτες αποτελεί την βάση για την ανάπτυξη του Altay, αλλά είναι πολύ πιο στιβαρό.

Επιπρόσθετα ο πύργος του Altay είναι σαφές ότι είναι μεγαλύτερος σε μήκος από το κορεατικό ΧΚ-2 και να μοιάζει στο εμπρόσθιο τμήμα του σε μεγάλο βαθμό με αυτόν του Leopard 2A6. Το νέο Σύστημα Ελέγχου Πυρός του άρματος είναι το σπονδυλωτής σχεδίασης και κατασκευής Volkan-III της τουρκικής εταιρείας Aselsan, ενώ ορισμένα άλλα χαρακτηριστικά του άρματος είναι ότι το τουρκικό άρμα διαθέτει 7 εδαφιαίους τροχούς σε σχέση με τους έξι που διαθέτει το κορεατικό XK-2 Black Panther. Μία ακόμα προσθήκη είναι η τοποθέτηση τηλεχειριζόμενο βαρύ πολυβόλο Mini STAMP των 12,7 χλστ στο πίσω μέρος της οροφής του πύργου.

Το άρμα θα διαθέτει κινητήρα των 1800 ίππων σε σχέση με τον κινητήρα των 1500 ίππων του XK-2. Αξίζει να σημειωθεί ότι το άρμα ενσωματώνει προσθαφαιρούμενα πάνελ θωράκισης σε μεγάλο εύρος της επιφάνειας του πύργου τόσο στο εμπρόσθιο τόξο όσο και στα πλάγιά του. Διακρίνεται ακόμα στην κορυφή του πύργου το επίσης εγχώριας ανάπτυξης σύστημα πολυβόλου των 12,7 Mini STAMP. Το τουρκικό εγχείρημα είναι φιλόδοξο και πολύ δύσκολο. Θεωρούμε και ευχόμεθα να αποτύχουν παταγωδώς.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου