Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Αναμένεται να ψηφιστεί το ν/σ για τις τράπεζες με ευρύτατη συναίνεση


Την έγκριση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με ευρύτατη συναίνεση προδιαγράφει ο πρώτος κύκλος των τοποθετήσεων στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου συζητούνται οι προωθούμενες διατάξεις.

Ήδη, οι εισηγητές της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της Ένωσης Κεντρώων δήλωσαν ότι θα υπερψηφίσουν επί της αρχής ενώ το Ποτάμι επιφυλάχθηκε για την τελική στάση που θα κρατήσει στην Ολομέλεια.

Ειδικότερα, ο κ. Βορίδης επισήμανε ότι «Έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση χρειάζεται η ανακεφαλαιοποίηση. Δεν θα παίξουμε με τα χρήματα των καταθετών. Θα ψηφίσουμε επί της αρχής αλλά επιφυλασσόμαστε επί το συνόλου των άρθρων. Να δούμε τι ακριβώς αλλάζει. Έτσι όπως τα κάνατε χρειάζονται περισσότερα χρήματα του ελληνικού λαού για τις τράπεζες».

Εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο κ. Μανιάτης υποστήριξε ότι «Χάσαμε 30 δισ. ευρώ εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης στις τράπεζες» πρόσθεσε όμως ότι «το υπερψηφίζουμε επί της αρχής να διασφαλιστούν οι καταθέσεις των Ελλήνων μικροκαταθετών».

Ο κ. Χάρης Θεοχάρης υποστήριξε ότι με τις προωθούμενες διατάξεις η κυβέρνηση χάνει τον έλεγχο του ΤΧΣ και κατ' επέκταση των ελληνικών τραπεζών.

«Χάσαμε τον έλεγχο του ΤΧΣ καθώς υπερισχύει η γνώμη των Θεσμών που καθορίζουν και τις αμοιβές των μελών. Χάσαμε το ΤΧΣ άρα χάσαμε και τις τράπεζες» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του Ποταμιού για να προσθέσει «Θα σας αλλάξουν τις διοικήσεις των τραπεζών και θα σας τις πάρουν από τα χέρια. Μακάρι λέω εγώ γιατί θα φτιάχνατε τα δικά σας τζάκια». 

Επίσης, υποστήριξε ότι το προωθούμενο νομοσχέδιο θα προκαλέσει ασύμμετρη αποσταθεροποίηση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα σημειώνοντας ότι  «Τι θα συμβεί την Δευτέρα αν οι καταθέτες μεταφέρουν τα χρήματά τους μέσω web bankingαπό την μια τράπεζα που δεν θα πάρει καλή βαθμολογία από τα stress test se μια άλλη που θα έχει καλύτερη βαθμολογία;». 

Τέλος επέκρινε την κυβέρνηση καθώς «με το νομοσχέδιο κάνετε συνεταίρο την Φρανκφούρτη στα κέρδη αλλά όχι και στις ζημιές που τις φορτώνετε στους Έλληνες φορολογούμενους».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου