Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Πλήρης υποταγή της ΕΕ: Η Τουρκία στέλνει στην Ευρώπη τους λαθρομετανάστες και ο Γιούνκερ θέλει διάλογο με την Άγκυρα!


Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ συγκάλεσε εκτάκτως μίνι σύνοδο κορυφής για σήμερα Κυριακή στην οποία θα συμμετάσχουν ευρωπαίοι ηγέτες  με στόχο την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στη "βαλκανική οδό", όπου χιλιάδες πρόσφυγες και λαθρομετανάστες που επιχειρούν να φθάσουν στη Γερμανία έχουν εγκλωβιστεί.

Την ίδια στιγμή είναι ο ίδιος ο Γιούνκερ που ζητά η ΕΕ να υποτεχθεί στις απαιτήσεις της Τουρκίας αναφέροντας πρέπει να γίνει διάλογος. Μιας Τουρκίας της οποία ο Πρωθυπουργός Α.Νταβούτογλου παραδέχεται ανοιχτέ ότι συνεργάζονταν με τους ισλαμιστές του ISIS.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη ότι ο Γιουνκέρ έχει καλέσει να συμμετάσχουν στη σύνοδο τους επικεφαλής κρατών ή κυβερνήσεων της Αυστρίας, της Βουλγαρίας, της Κροατίας, της ΠΓΔΜ, της Γερμανίας, της Ελλάδας, της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας, της Σερβίας, της Σλοβενίας και εκπροσώπους οργανισμών που εμπλέκονται στη διαχείριση της κρίσης.

"Δεν χρειαζόμαστε φράχτες αλλά πρέπει να συνεργαστούμε με την Τουρκία"

Ο πρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε την... ενόχλησή του για το γεγονός ότι, όπως επισήμανε, "ορισμένοι Ευρωπαίοι χρειάστηκαν τόσο καιρό για να θυμηθούν ότι τα σύνορα, οι φράχτες και τα τείχη δεν έχουν λύσει ποτέ προβλήματα". Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ παρατήρησε ότι στο μεταξύ φαίνεται να έχουν αντιληφθεί οι πάντες ότι "αυτό το καθήκον είναι τόσο μεγάλο ώστε είναι δυνατόν να το διαχειριστούμε μόνο ευρωπαϊκά".

Ο πρόεδρος της Κομισιόν απηύθυνε παράλληλα έκκληση για ενίσχυση της συνεργασία με την Τουρκία. "Με την Τουρκία πρέπει να συνομιλήσουμε και να συνεργαστούμε αν θέλουμε να επιλύσουμε την προσφυγική κρίση", διεμήνυσε.

"Το ISIS μας πρόδωσε"

Και την στιγμή που ο Γιούνκερ ζητά η ΕΕ να μπει στο έλεος της Τουρκίας για το μεταναστευτικό ο Νταβούτογλου δηλώνει ότι το συνεργάζονταν με τους ισλαμιστές , αυτούς τους ίδιους που δημιούργησαν το προσφυγικό!

Ο Νταβούτογλου παραδέχθηκε  ένα γεγονός, το οποίο σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο είναι ‘ασυγχώρητο σφάλμα’.

«Το ISIS», είπε ο Νταβούτογλου, «δείχνει αχαριστία και μας πρόδωσε», παραδεχόμενος, εκ παραδρομής,  τη συνεργασία  της Τουρκίας με  την τρομοκρατική ομάδα του ‘ισλαμικού κράτους’.

Πολλοί Τούρκοι δημοσιογράφοι  έχουν αρχίσει να αναλύουν στα κείμενά τους γιατί ο Νταβούτογλου αποκάλεσε τους τζιχαντιστές αχάριστους.

Πέρα από τη χαρακτηριστική  ‘γκάφα’ ο  Νταβούτογλου παραδέχθηκε ότι υπήρξε πρόβλημα με τη συνεργασία του τουρκικού κράτους με το ISIS.

Μάλιστα, οι αμφιβολίες για την ειλικρίνεια του κυβερνώντος κόμματος  έχουν αυξηθεί μετά την αποκάλυψη ενός ισλαμικού Κέντρου που λειτουργούσε ως επαγγελματική εκπαίδευση και  χώρος πρόσληψης τζιχαντιστών,  σε περίχωρα της Κωνσταντινούπολης.

Τελευταία, επίσης,  αποκαλύφθηκε ότι η Τουρκία προμήθευε με όπλα τους τζιχαντιστές στη Συρία, τα  σχετικά δημοσιεύματα λογοκρίθηκαν και απαγορεύτηκαν στον τουρκικό τύπο (αποστολή όπλων της MIT σε τζιχαντιστές στη Συρία). 

Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία κλείνουν τα σύνορα

Η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Σερβία θα κλείσουν τα σύνορά τους στους πρόσφυγες, εάν αυτό πράξουν στη Γερμανία, την Αυστρία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ σε συνέντευξη Τύπου στην κατοικία «Μπογιάνα», μετά τη δίωρη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα και τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Οι τρεις ηγέτες  συμφώνησαν σε αυτήν την κοινή γραμμή και ανακοίνωσαν  ότι θα την κοινοποιήσουν κατά την συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιουγκέρ.

Επίσης, συμφώνησαν, να έχουν μια κοινή θέση με την Ευρώπη και θα λάβουν αποφάσεις από κοινού.

«Και οι τρεις χώρες είναι έτοιμες, αν η Γερμανία, η Αυστρία και άλλες χώρες κλείσουν τα σύνορά τους. Εμείς δεν θα αφήσουμε τους λαούς των χωρών μας να γίνουν ουδέτερες ζώνες. Θα είμαστε έτοιμοι και με τον ίδιο τρόπο και την ίδια στιγμή θα κλείσουμε τα σύνορά μας», είπε ο Μπορίσοφ.

«Εμείς δεν θα βάλουμε στις χώρες μας την καταστροφική πίεση των εκατομμυρίων που θα έρθουν», τόνισε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός και διευκρίνισε, για να μην κατηγορηθεί για κυνικότητα, ότι ο καθένας μπορεί να πάρει έναν χάρτη της Ευρώπης, όπου μπορεί να δει το κλείσιμο των συνόρων της Βουλγαρίας, της Σερβίας, της Ρουμανίας και της Ελλάδας, θα δημιουργήσουν μια ουδέτερη ζώνη μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ.

Επιμένουν οι Γερμανοί για συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο
Η λογική της απώθησης των προσφυγικών ροών είναι και πάλι κυρίαρχη – και η πίεση των εταίρων μετακυλίεται στην Αθήνα, ως αδυνατούσα να επιβάλλει μια "συντεταγμένη κατάσταση” στα θαλάσσια σύνορά της με την Τουρκία. Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ επανήλθε για άλλη φορά την Τετάρτη στο ζήτημα, διερωτώμενος γιατί δύο χώρες σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ δεν καταφέρνουν να συνεργασθούν. Τουλάχιστον, όμως, για πρώτη φορά διέκρινε τον αναγκαίο συντονισμό από το σενάριο των κοινών ελληνοτουρκικών ναυτικλών περιπολιών – που ως υπόρρητη απειλή πλανώνταν πάνω από τις ευαίσθητες ισορροπίες του Αιγαίου.

Πράγματι, η αίσθηση στην Τουρκία είναι ότι είναι αναντικατάστατη για να διαχειριστεί η πελαγωμένη Ε.Ε. την προσφυγική κρίση έχει δημιουργήσει στην Άγκυρα την πεποίθηση ότι μπορεί να διευρύνει τη "λίστα απαιτήσεών” της κατά το δοκούν! 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου