Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Συνεχίζεται το ρωσικό σφυροκόπημα κατά του Ισλαμικού Κράτους


Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών του καθεστώτος της Δαμασκού αποκάλυψε πως οι αυτές οι κινήσεις της Μόσχας σχεδιαζόταν για μήνες. Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τις τελευταίες 24 ώρες πραγματοποιήθηκαν εννέα επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους, με αεροσκάφη τύπου Su-34, Su-24M και Su-25 να πραγματοποιούν συνολικά 25 εξόδους. 

Ειδικότερα, βομβαρδιστικά Su-24M κατέστρεψαν «μία θέση διοίκησης του ΙΚ» στη Ραστάν, στην κεντρική επαρχία Χομς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.
Στην κοινότητα Ταλμπισέ, 25 χλμ. νότια της Χομς, τα ρωσικά αεροσκάφη κατέστρεψαν «τρεις στόχους», δύο αποθήκες πυρομαχικών και έναν κόμβο επικοινωνιών, ενώ μία θέση διοίκησης επλήγη επίσης στην Μπέιτ Μνέινεχ, στην επαρχία Λαττάκειας (δυτική Συρία).Καταδιωκτικά Su-25 έπληξαν, εξάλλου, ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης στην Τζισρ αλ-Σούγουρ, στην επαρχία Ιντλίμπ (βορειοδυτική Συρία), καταστρέφοντας μία αποθήκη πυρομαχικών και τεθωρακισμένα οχήματα.
Η ρωσική αεροπορία βομβάρδισε επίσης την Τζαμπάλ αλ-Κομπέ, πάντα στην επαρχία Ιντλίμπ, και κατέστρεψε «τρία στοιχεία πυροβολικού και μία αποθήκη εκρηκτικών».
 Και σε μία «δασώδη» περιοχή, κοντά στην Ιντλίμπ, οι Ρώσοι έπληξαν μια καμουφλαρισμένη βάση όπου βρίσκονταν περίπου τριάντα οχήματα, μεταξύ των οποίων άρματα μάχης Τ-55 που αποσπάστηκαν από τον συριακό στρατό.
Σχεδιαζόταν εδώ και μήνες οι επιδρομές 
Σε μία παράλληλη εξέλιξη, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας δήλωσε πως οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές σχεδιάζονταν μήνες πριν και θα επιτύχουν επειδή συντονίζονται με τις ένοπλες δυνάμεις του καθεστώτος. 
«Χωρίς αμφιβολία, η Ρωσία θα κερδίσει αυτό τον αγώνα δρόμου», δήλωσε ο Ουάλιντ αλ-Μουάλεμ σε συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό του Λιβάνου και συνέχισε: 
Δεν έχω καμία αμφιβολία και ο λόγος είναι πρακτικός και απλός. Είναι γιατί η Ρωσία συντονίζεται με τον Αραβικό Συριακό Στρατό, που είναι η μόνη δύναμη στη Συρία που αντιμετωπίζει την τρομοκρατία.
Σημειώνεται πως η Ρωσία​ έχει εγκαταστήσει ένα κέντρο στο Ιράκ, στο οποίο εμπλέκονται επίσης η Συρία και το Ιράν, προκειμένου να συντονίσουν και να ανταλλάξουν πληροφορίες.
Από την πλευρά τους, συριακές οργανώσεις ανταρτών, περιλαμβανομένης και της ισχυρής ισλαμιστικής οργάνωσης Άχραρ αλ-Σαμ, κάλεσαν τα περιφερειακά κράτη να συμπήξουν μια συμμαχία εναντίον της Ρωσίας και του Ιράν στη Συρία.
Οι αντάρτες, στους οποίους περιλαμβάνονται επίσης οργανώσεις ανταρτών που έχουν τεθεί υπό τη σκέπη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού αναφέρουν, σε μία δήλωση την οποία είδε το πρακτορείο  πως η συνεργασία είναι απαραίτητη προκειμένου να αντιμετωπιστεί «η ρωσοϊρανική συμμαχία που κατέχει τη Συρία».
Ανάμεσα στις 41 οργανώσεις που υπογράφουν τη δήλωση δεν περιλαμβάνεται το Μέτωπο αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.

http://newpost.gr/kosmos/490597/synexizetai-to-rwsiko-sfyrokophma-kata-toy-islamikoy-kratoys
Πηγή

1 σχόλιο: