Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Ιράν: "Φυσικό αέριο στην Ευρώπη είτε μέσω αγωγών είτε ως LNG"


Ενώ Ιράν και Αρμενία ενισχύουν τις οικονομικές τους συνεργασίας, ο Hamidreza Araqi, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Εταιρίας Φυσικού Αερίου του Ιράν εκφράζει το ενδιαφέρον της Τεχεράνης να εξάγει φυσικο αέριο στην Ευρώπη, είτε μέσω αγωγών είτε ως LNG.

"Συμφέρει να εξάγουμε φυσικό αέριο στις γειτονικές χώρες. Ακολουθώντας τον οδικό χάρτη της συμφωνίας για τα πυρηνικά, είναι πιθανό να έχουμε εξαγωγείς φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας", δήλωσε την Δευτέρα ο Araqi.



Σύμφωνα με τον Araqi, η εξαγωγή φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του Τουρκμενιστάν και του Αζερμπαϊτζάν ή ακόμα και μέσω υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG, παραμένει μια πιθανότητα που βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων.

Είναι σαφείς οι προθέσεις της Τεχεράνης να προσελκύσει διεθνείς επενδυτές.

"Δεδομένου ότι οι Ιρανοί και ξένες εταιρείες θα έχουν περαιτέρω συνεργασία σε πετρελαϊκούς τομείς, είναι σημαντικό να διευκρινιστούν οι νομικές ασάφειες στο πλαίσιο αυτό", σημειώνει η αντιπρόεδρος νομικών υποθέσεων της χώρας, Elham Aminzadeh, αναφορικά με τα συμβόλαια που θα υπογράψει η Iran Petroleum Contracts (IPC) τους επόμενους μήνες.



Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Shana, οι ιρανικές αρχές θέλουν να ενισχύσουν τον ιδιωτικό τομέα προσελκύοντας διεθνείς επενδυτές.

Τα νέα project που θα αναλάβουν να φέρουν εις πέρας ιρανικές εταιρείες σε συνεργασίας με δυτικούς επενδυτές θα παρουσιαστούν στην Τεχεράνη στο διάστημα 23 Οκτωβρίου με 21 Νομεμβρίου.

Την ίδια ώρα διεξάγονται συζητήσεις μεταξύ Τεχεράνης και Μπακού, για να αυξήσει το Ιράν της εξαγωγές φυσικού αερίου στην Αρμενία, με αντάλλαγμα ηλεκτρική ενέργεια.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου