Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Λαβρώφ : ‘‘Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε έναν νέο θρησκευτικό πόλεμο στην Μέση Ανατολή‘‘


Η παρέμβαση της Μόσχας στην Συρία και σε ολόκληρη της περιοχή της Μέσης Ανατολής είναι πολυεπίπεδη και στοχεύει και στον θρησκευτικό τομέα. Έναν τομέα που  τροφοδοτεί με συγκρούσεις την περιοχή αυτή εδώ και  αιώνες.

«Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στο κλείσιμο των ζητημάτων στις επαφές μας  με τους εκπροσώπους των διαφόρων θρησκευτικών  δογμάτων στην Μέση Ανατολή, με δεδομένη την ανάγκη να κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε μια θρησκευτική και δια-πολιτισμική  διάσπαση»,  δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρώφ , σε συνάντηση με τον Προκαθήμενο της εκκλησίας της  Συρίας Ιγνάτιο Εφραίμ II.

‘’Είναι απαραίτητο για την πρόληψη ενός θρησκευτικού πολέμου στην Μέση Ανατολή‘‘, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην  συνάντηση με τον Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti.

«Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στις  επαφές μας  με τους εκπροσώπους των διαφόρων δογμάτων στην Μέση Ανατολή, με δεδομένη την ανάγκη να κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε μια θρησκευτική  και δια-πολιτισμική σύγκρουση σε αυτό το σημαντικό κομμάτι του κόσμου. Η κατάσταση στην περιοχή είναι βαθύτατα ανησυχητική , υποφέρει πολύς κόσμος, όπως οι Σύροι πολίτες  οι οποίοι είναι πολύ αγαπητοί σε εμάς . Επίσης υπάρχουν όχι λιγότερο σημαντικές προκλήσεις στην Λιβύη, το Ιράκ, την Υεμένη και αλλού , δημιουργώντας  μια σοβαρή απειλή για το γεγονός ότι οι τρομοκράτες μπορούν να ενισχύσουν τη θέση τους »,  δήλωσε ο Λαβρώφ.


Σύμφωνα με τον ίδιο, ως αποτέλεσμα των φρικαλεοτήτων των τρομοκρατικών ομάδων «ισλαμικό κράτος», «Al-Nusra Dzhebhat» ήταν  ο θάνατος χιλιάδων Χριστιανών κυρίως αλλά και  ανθρώπων άλλων δογμάτων.

«Σίγουρα είμαστε κοντά και νοιαζόμαστε  για την τύχη των Χριστιανών στην Μέση Ανατολή.  Η περιοχή αυτή είναι το  λίκνο του Χριστιανισμού, με τους Χριστιανούς να έχουν  ζήσει εκεί για περισσότερο από δύο χιλιετίες»,  πρόσθεσε ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ



    Όταν ο Χριστός ρωτήθηκε από τους μαθητές του: «Τι ουν οι γραμματείς λέγουσιν ότι Ηλίας δει ελθείν πρώτον;» Ο δε Ιησούς αποκριθείς είπεν αυτοίς:
    «Ηλίας μεν έρχεται πρώτον και αποκαταστήσει πάντα» (Ματθ. ιζ’ 10, 11).

    Και εν συνεχεία… «Ηλίας ήδη ήλθε και ουκ επέγνωσαν αυτόν αλλ’ εποίησαν αυτώ όσα ηθέλησαν» (Ματθ. ιζ’ 12), υπονοών εδώ τον καθ’ όλα πνευματικώς όμοιον με τον Ηλίαν, Ιωάννη τον Πρόδρομο. «Τότε συνήκαν οι μαθηταί ότι περί Ιωάννου του Βαπτισθού είπεν αυτοίς» (Ματθ. ιζ’ 13).


    Εις την Παλαιάν Διαθήκην αναγράφεται:
    «Ιδού εγώ αποστελώ υμίν Ηλίαν τον Θεσβίτην πριν ή ελθείν την ημέραν Κυρίου την μεγάλην και επιφανή, ος αποκαταστήσει καρδίαν πατρός προς υιόν και καρδίαν ανθρώπου προς τον πλησίον αυτού, μη ελθών πατάξω την γην άρδην» (Μαλαχ. δ’ 4, 5).

    Παρομοίως:
    Και ο Άγιος Μεθόδιος Πατάρων: "... και απέλθετε επί τα δεξιά τα μέρη της Επταλόφου και εκεί ευρήσετε άνθρωπον επί δύο κίονας ιστάμενον εν κατηφεία πολλή ( έσται λαμπρός το είδος, δίκαιος, ελεήμων, φορών πενιχρά, τη όψει αυστηρός και τη γνώμη πραϋς)· έχοντα επί τον δεξιόν αυτού πόδα καλάμου ήλον και φωνή υπό του αγγέλου κηρυχθήσεται, στήσατε αυτόν βασιλέα, και δώσουσι αυτώ εις την δεξιάν χείρα ρομφαίαν λέγοντες αυτώ· ανδρίζου Ιωάννη και ίσχυε και νίκα τους εχθρούς σου· και επάρας την ρομφαίαν παρά του αγγέλου πατάξει τους Ισμαηλίτας, Αιθίοπας και πάσαν γενεάν άπιστον..." (βλ. http://fwnitwnpaterwn.blogspot.gr/2011/12/blog-post_30.html)

    Και ο ΛέωνΣοφός: "... Προσκαλείται γαρ σε του ποιμαίνειν λαόν περιούσιον· και εκ δευτέρου αυτώ είπη· έξελθε ο κεκρυμμένος, μηκέτι κρύπτου, πολλοί σε ζητούσι… και εκ τρίτου δώση αυτώ πλάκας λιθίνας, εν αις εγκεχάρακται εντολαί δύο· εκδικήσαι και εθνοποιήσαι χρηστά και ασέβειαν εκδιώξαι και τους σοδομιτικά έργα ποιούντας πυρικαύστους ποιήσαι ωσαύτως και τους κακούς ιερείς εκ του ιερού διώξαι και τους αξίους εις το θείον αποκαταστήσαι..."
    και : “…Περί του θρυλουμένου πτωχού και εκλεκτού βασιλέως, του γνωστού και αγνώστου, του κατοικούντος εν τη άκρα της Βυζαντίδος...», «…τη θέσει της καλιάς του αληθινού βασιλέως…». (βλ.http://fwnitwnpaterwn.blogspot.gr/2012/01/blog-post_03.html)



    ΕΧΕΤΕ ΘΑΡΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ! ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΠΟΡΑ ΤΗΣ ΔΙΧΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή