Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

USA Today: Οι ΗΠΑ έχουν δαπανήσει για την «συριακή αντιπολίτευση‘‘ 384.000.000 δολάρια χωρίς αποτέλεσμα


Το αμερικανικό Πεντάγωνο μόλις λίγες ημέρες πέρασε ένα μεγάλο μέρος του ετήσιου προϋπολογισμού που διατίθεται για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των μαχητών της αποκαλούμενης συριακής αντιπολίτευσης, αλλά αντί των τριών χιλιάδων μαχητών που είχε ανακοινωθεί, έχουν  εκπαιδευτεί συνολικά 180 άτομα, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .

Το Πεντάγωνο έχει δαπανήσει έως σήμερα  384 εκατομμύρια δολάρια στο  πρόγραμμα για την εκπαίδευση των μαχητών της «συριακής αντιπολίτευσης «,με σκοπό αυτοί οι άνδρες να πολεμήσουν την  τρομοκρατική ομάδα «Ισλαμικό Κράτος», γράφει η εφημερίδα  USA Today.

Τον περασμένο μήνα, η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να τερματίσει  το πρόγραμμα , δεδομένου ότι τα αποτελέσματά του ήταν απογοητευτικά. Ωστόσο, μέχρι σήμερα για την πολεμική  προετοιμασία του κάθε μαχητή έχουν δαπανηθεί  δύο εκατομμύρια δολάρια.

Αρχικά, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ είχε διαθέσει για τον σκοπό αυτόν 500 εκατομμύρια  δολάρια για το 2015,  και υποσχέθηκε να προετοιμάσει  και να εξοπλίσει τρεις χιλιάδες άνδρες της αποκαλούμενης  «μετριοπαθούς  συριακής αντιπολίτευσης.» Το 2016 ο αριθμός των εκπαιδευμένων Σύρων μαχητών είχε προγραμματιστεί  να φτάσει τους πέντε χιλιάδες άνδρες .


Από τον  διατιθέμενο προϋπολογισμό των 384 εκατομμυρίων δολαρίων, προετοιμάσθηκαν μόνο 180 άτομα, 145 από τους οποίους έλαβαν  μέρος στις εχθροπραξίες. Από αυτούς τους 95 μαχητές είναι  τώρα στην Συρία. Σε αυτή την περίπτωση, δύο από τα τέσσερα στρατόπεδα εκπαίδευσης, τα οποία χρηματοδοτούσε το Πεντάγωνο για το πρόγραμμα στην Μέση Ανατολή, δεν υπάρχουν .

Σύμφωνα με την εφημερίδα  USA Today, το Πεντάγωνο τώρα αμφισβητεί την δαπάνη των δύο εκατομμυρίων δολαρίων ανά μαχητή , διότι θεωρεί ότι το πραγματικό κόστος της εκπαίδευσης κάθε ατόμου είναι πολύ χαμηλότερο, φτάνοντας τις 300 χιλιάδες δολάρια.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Πενταγώνου Ελίζα Σμιθ, «ένα μεγάλο μέρος» των διατιθέμενων κονδυλίων πήγε για την αγορά όπλων και στολών, μερικά από τα οποία εξακολουθούν να είναι στην κατοχή των δυνάμεων του συνασπισμού.

Το πρόγραμμα για την εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων της «μετριοπαθούς  συριακής αντιπολίτευσης» είναι ένα κεντρικό μέρος του σχεδίου των ΗΠΑ για την καταπολέμηση των τρομοκρατών του ISIS.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου