Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

To Eθνικό Μέτωπο της Μ.Λεπέν κερδίζει πάνω από 30% και 6 από τις 13 περιφέρειες στις γαλλικές εκλογές


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
(Aνανέωση 22.00): Τα μέχρι στιγμής exit poll του τηλεοπτικού δικτύου France 2. δίνουν στο Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν προβάδισμα σε τουλάχιστον έξι από τις 13 περιφέρειες της χώρας.
Τρεις εβδομάδες μετά την 11η Σεπτεμβρίου της Γαλλίας, η δεξιά εμφανίζεται στα exit poll πρώτη σε εθνικό επίπεδο με ποσοστό 30,6%· ακολουθούν οι κεντροδεξιοί Ρεπουμπλικανοί του Νικολά Σαρκοζί με 27% και οι Σοσιαλιστές του Φρανσουά Ολάντ μένουν πίσω με 22,7%.

Η Μαρίν Λεπέν και την ανιψιά της Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν κερδίζουν περισσότερο από το 40% των ψήφων στην βόρεια και τη νοτιοανατολική Γαλλία.

Με την φράση "Ένα εξαιρετικό εκλογικό αποτέλεσμα" χαιρέτισε η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου στις πρώτες της δηλώσεις. «Αποστολή μας είναι να κάνουμε πραγματικότητα την εθνική ενότητα που έχει ανάγκη η χώρα» ανέφερε.

Παρά την εκτόξευση των ποσοστών του Εθνικού Μετώπου, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας και νυν ηγέτης των Ρεπουμπλικανών Νικολά Σαρκοζί απέκλεισε άμεσα οποιαδήποτε συμμαχία με τους Σοσιαλιστές, αντιλαμβανόμενος ότι κάτι τέτοιο θα τον "έκαιγε" πολιτικά.

Ο Σαρκοζί δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν συνεργασίες, απόσυρση υποψηφίων ή τακτικές συμμαχίες με την αριστερά για να αντιμετωπισθεί η άνοδος της δεξιάς κατά τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών που διεξάγεται την επόμενη Κυριακή. Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι οι Γάλλοι ψηφοφόροι δεν θα λάβουν απαντήσεις στους φόβους και τις αγωνίες του ψηφίζοντας την Μαρίν Λεπέν

Η δεξιά καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά σε τρεις περιοχές κλειδιά: στον βορρά, στην περιφέρεια του Νορ-Πα-ντε-Καλέ-Πικαρδία, όπου υποψήφια είναι η πρόεδρός του Μαρίν Λεπέν, στην νοτιο-ανατολική Γαλλία, στην περιφέρεια Προβηγκία-Αλπεις-Κυανή Ακτή, όπου επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι η ανιψιά της Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν και στην ανατολική Γαλλία, στην περιφέρεια Αλσατία-Καμπανία-Αρδέννες-Λορένη, όπου επικεφαλής του ψηφοδελτίου ηγείται ο υπεύθυνος της στρατηγικής του κόμματος Φλοριάν Φιλιπό.

Σε εθνικό επίπεδο, το Εθνικό Μέτωπο εξασφαλίζει το 30,6% των ψήφων, σύμφωνα με exit poll Ifop-Fiducial. Δεύτεροι έρχονται οι Ρεπουμπλικανοί του Νικολά Σαρκοζί με ποσοστό 27%, ενώ το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα εξασφαλίζει το 22,7% των ψήφων.


Δέκα από τις δεκατρείς εκλογικές περιφέρειες της Γαλλίας διεκδικούν η Δεξιά της Μαρί Λεπέν και η Κεντροδεξιά του Νικολά Σαρκοζί στην Γαλλία λίγο πριν το κλείσιμο της κάλπης, και όλα δείχνουν οτι το δεξιό "τσουνάμι" θα "σαρώσει" την γαλλική πολιτική σκηνή, καθώς οι πολίτες μετά τον αιματηρό Νοέμβριο που έζησαν με τους 130 νεκρούς από τις επιθέσεις των ισλαμιστών στο Παρίσι δεν θέλουν να δοκιμάσουν άλλο το "πείραμα" της πολυπολιτισμικότητας και θέλουν να ζουν με ασφάλεια στον τόπο τους.

Στην Γαλλία διεξάγεται σήμερα Κυριακή ο πρώτος γύρος των περιφερειακών εκλογών με την Μαρίν Λεπέν να καταγράφει εντυπωσιακή άνοδο.

Εάν γίνει αντιληπτό ότι θα είναι η πρώτη φορά που το Εθνικό Μέτωπο θα καταλάβει την πρωτιά σε κάποιες περιφέρειες, πρόκειται για πολύ μεγάλη νίκη καθώς καταλαμβάνοντάς  τες το δεξιό κόμμα θα αποκτήσει πρόσβαση στον κρατικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με τους Γάλλους αναλυτές και τις δημοσκοπήσεις, το Εθνικό Μέτωπο (FN), μετά τη θεαματική του άνοδο πέρυσι στις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, εμφανίζεται σε θέση να επικρατεί σε τουλάχιστον δύο ή τρεις περιφέρειες, από τις συνολικά 13, κάτι πρωτοφανές σε άλλες εποχές.

Η πρόεδρός του, Μαρίν Λεπέν, είναι το μεγάλο φαβορί στο βορρά (Νορ-Πα-ντε-Καλαί και Πικαρδία), όπου είναι υποψήφια και περιλαμβάνει την ίδια την πρωτεύουσα της Γαλλίας, το Παρίσι.

Κακά τα ψέμματα όποιος κερδίσει το Παρίσι, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, και θέτει τις βάσεις για τις επόμενες προεδρικές εκλογές για το 2017.

Η ανιψιά της, η Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, είναι επίσης φαβορί στο νότο, στην περιφέρεια Προβηγκία-Άλπεις-Κυανή Ακτή.

Το δεξιό κόμμα Οι Ρεπουμπλικανοί (LR) του Νικολά Σαρκοζί και το Εθνικό Μέτωπο (FN) της Λεπέν, που λαμβάνουν από 27% έως 30% των προθέσεων ψήφου, δίνουν μάχη στήθος με στήθος, ενώ ακολουθεί το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα του Φρανσουά Ολάντ, που λαμβάνει ποσοστό 22-23%.

Επιπλέον, το ποσοστό της αποχής δείχνει να είναι υψηλό, περίπου 50%, όπως έχει γίνει πλέον κανόνας σε αυτού του είδους τις ενδιάμεσες εκλογές.

Η αβεβαιότητα παραμένει, ωστόσο, για την τελική κατάταξη των τριών μεγάλων πολιτικών δυνάμεων σε εθνικό επίπεδο, το δεξιό κόμμα Οι Ρεπουμπλικανοί (LR) του Νικολά Σαρκοζί και το FN, που λαμβάνουν από 27% έως 30% των προθέσεων ψήφου, δίνουν μάχη στήθος με στήθος, ενώ ακολουθεί το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα που λαμβάνει ποσοστό 22-23%.

Την ίδια στιγμή, εκτιμάται ότι το ποσοστό της αποχής θα είναι υψηλό φτάνοντας το 50%, όπως είχε σημειωθεί στις περιφερειακές του 2010 με ποσοστό 53,6%.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου