Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Το Ιράν απειλεί να αναπτύξει βαλλιστικό πύραυλο με ακτίνα δράσης 5000 χιλιόμετρα, σε απάντηση των κυρώσεων


Το Ιράν ανακοίνωσε επίσημα ότι θα κατασκευάσει βαλλιστικό διηπειρωτικό πύραυλο με βεληνεκές άνω των  5000 χιλιομέτρων ,  σε απάντηση των νέων κυρώσεων  των ΗΠΑ, σύμφωνα με αμερικανικό δημοσίευμα.

Ανώτατος ς Ιρανός αξιωματούχος απείλησε  τις ΗΠΑ με την ανάπτυξη των βαλλιστικών πυραύλων μετά την  πρόθεση επιβολής νέων κυρώσεων κατά του Ιράν  από την Ουάσιγκτον, μετά την συμφωνία της Βιέννης .

Ο Γραμματέας του ιρανικού Συμβουλίου Μοσχέν Ρεζάϊ είπε ότι αν η Αμερική υλοποιήσει  νέες οικονομικές  κυρώσεις , τότε το Ιράν θα δώσει «ένα χαστούκι στην χώρα αυτή».


«Οι ΗΠΑ θα μετανιώσουν για την συμπεριφορά τους και θα συνειδητοποιήσουν  ότι τέτοιες ενέργειες δεν αποφέρουν κανένα όφελος», τόνισε ο Ρεζάϊ.

Ο Ρεζάϊ ευχαρίστησε, επίσης, τον Πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ρουχανί για την ταχύτατη ανταπόκριση του  στις απειλές των ΗΠΑ.

«Οι νέες κυρώσεις που προετοιμάζονται  από το  αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών θα μπορούσαν να επηρεάσουν έναν αριθμό ατόμων και διεθνών εταιρειών, για τον υποτιθέμενο ρόλο τους στο πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν», δήλωσε  Αμερικανός αξιωματούχος .

Σε απάντηση, ο πρόεδρος Rouhani διέταξε την αύξηση των πυραυλικών δυνατοτήτων του Ιράν, προσθέτοντας ότι η χώρα του έχει το δικαίωμα να συνεχίσει να αναπτύσσει πυραύλους , δεδομένου ότι δεν είναι ικανή  να κατασκευάσει  πυρηνικές κεφαλές.

Προηγμένοι  βαλλιστικοί πύραυλοι θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για την   αμερικανική βάση «Thunder Cove», σε ένα μικρό νησί στον Ινδικό Ωκεανό.

Η απόφαση των ΗΠΑ προκλήθηκε μετά από ιρανική πυραυλική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο κατά παράβαση της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία περιόριζε  την ανάπτυξη των βαλλιστικών πυραύλων ικανών να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου