Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Τούρκος δημοσιογράφος: Η Άγκυρα διεξάγει μυστικές επιχειρήσεις στην Βουλγαρία και στα Βαλκάνια εδώ και 65 ολόκληρα χρόνια


Η Τουρκία δεν έχει  σταματήσει την μυστική δράση της  σε γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, Βοσνίας, Αλβανίας, Σκόπια, εκτός της Βουλγαρίας, αναφέρει ο βουλγαρικός  τύπος.

Η κατάσταση έχει ως εξής. Εδώ και πολύ καιρό διεξάγονται μυστικές επιχειρήσεις σε γειτονικές χώρες(!!), οι οποίες έχουν ξεκινήσει από την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, όταν η Άγκυρα είχε την  υποστήριξη του ΝΑΤΟ έναντι του Συμφώνου της Βαρσοβίας.

Τώρα όμως οι Τούρκοι  δεν «συντονίζονται» σε καμία περίπτωση  με τους παραδοσιακούς δυτικούς εταίρους τους και ειδικά τους Αμερικανούς  .

Το συμπέρασμα αυτό ανακοίνωσε ο Egemen Beschi Τούρκος αναλυτής ο οποίος  παρακολουθεί την αλληλεπίδραση της Τουρκίας και της Δύσης σε θέματα πληροφοριών, αναφέρει βουλγαρικό δημοσίευμα.

« οι τουρκικές μυστικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν  σε διπλωματική απομόνωση της χώρας, από τους παραδοσιακούς  δυτικούς συμμάχους της Τουρκίας , αλλά και από τις γειτονικές χώρες. Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι οι δράσεις αυτές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε άμεση στρατιωτική σύγκρουση στα Βαλκάνια  », έγραψε ο Beschi στην ιστοσελίδα «War on the Rocks», στο τουρκικό ΜΜΕ  BGNES.

Σύμφωνα με τον ίδιο,  η κατάρριψη  του ρωσικού αεροσκάφους πάνω από την Συρία από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη μετά εντολή του Ερντογάν ,  «παρουσιάζει  αυτόματα» την μυστική υποστήριξη από την Άγκυρα στους  Τουρκμένους αντάρτες της Συρίας . Μόνο που ο Beschi σημειώνει ότι  αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία εμπλέκεται σε τέτοιου είδους «επιχειρήσεις» .

Παραθέτοντας μια σειρά από αποχαρακτηρισμένα έγγραφα από Δυτική αρχεία, ο Τούρκος αναλυτής  υποστηρίζει ότι η Τουρκία έχει εδώ και πολύ καιρό διεξάγει  μυστικές επιχειρήσεις σε γειτονικές χώρες ( συμπεριλαμβανομένης και της  Ελλάδας).

Από το μακρινό  1950 και 1951 ,  η βουλγαρική κομμουνιστική κυβέρνηση είχε απλουστεύσει τους  κανόνες για την έξοδο από την χώρα της  τουρκικής μειονότητας . Ως αποτέλεσμα, 250.000 Τούρκοι να εγκαταλείψουν  την χώρα υπολογίζει ο Beschi.

Εκείνη ακριβώς την στιγμή , το Βόρειο Ατλαντικό Σύμφωνο αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα και την Τουρκία για την εφαρμογή των στρατιωτικών σχεδίων του ΝΑΤΟ στην Μεσόγειο. Αυτές οι χώρες  επέτρεψαν  στο ΝΑΤΟ να διεξάγει στο έδαφος τους μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις  πριν από την ένταξή τους στην συμμαχία.

Αποχαρακτηρισμένο έγγραφο του ΝΑΤΟ από το 1951 αποκαλύπτει όμως τις ανησυχίες της συμμαχίας για την πιθανή παρουσία  κομμουνιστικών πυρήνων ανάμεσα  στους μετανάστες που διέφυγαν από τη Βουλγαρία.

Οι Βρετανοί  καθησύχασαν την συμμαχία βάσει  πληροφοριών, τονίζοντας ότι η υπηρεσία  ασφαλείας  της Τουρκίας αντέδρασε επαρκώς στην κατάσταση αυτή .

Η Τουρκική αντικατασκοπεία ανίχνευσε όχι μόνο τους κομμουνιστές, αλλά τους προσέλαβε κιόλας για να ενεργούν για λογαριασμό της .

Αυτοί συνέχισαν να δρουν  μέχρι σήμερα «προετοιμάζοντας» το έδαφος για τα επερχόμενα στην περιοχή αυτή ανάμεσα σε Ελλάδα και Βουλγαρία.   

Το 1952, μετά την ένταξη της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ η τουρκική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών G-2 συγχωνεύθηκε με την πολιτική υπηρεσία  σύμφωνα  με τις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ . Αλλά η Άγκυρα κρατούσε μυστικές τις δικές της δραστηριότητες κατά του σοβιετικού μπλοκ.

Για παράδειγμα, οι πυρήνες που προσλήφθηκαν μεταξύ των Βουλγάρων μεταναστών στη δεκαετία του ’50 ,βοήθησαν την Άγκυρα να φτάσει στην αποκάλυψη  απορρήτων πληροφοριών σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της ΕΣΣΔ , ειδικά  για την εξόρυξη ουρανίου στη Βουλγαρία.


Η ουσία όμως είναι ότι η Τουρκία συνέχισε αυτές τις μυστικές επιχειρήσεις μέχρι σήμερα με τους ίδιος πρωταγωνιστές , μη δίνοντας λογαριασμό σε κανένα και ειδικά στο ΝΑΤΟ.

Κάποια στιγμή αυτοί οι «πυρήνες» επιστρέφουν στην πρώην πατρίδα τους την Βουλγαρία ενεργώντας κατ” έντολή της Άγκυρας.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι η Τουρκία έχει μεγάλη εμπειρία στη διεξαγωγή μυστικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό,  και αν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η Άγκυρα χρησιμοποίησε την βοήθεια του ΝΑΤΟ, τώρα παίζει « μόνη της  στο γήπεδο».

Οι τουρκικές μυστικές επιχειρήσεις στην Συρία, με τον εξοπλισμό των Τουρκμένων,  είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της τουρκικής πολιτικής στη Μέση Ανατολή, η οποία φέρνει μαζί της μια σειρά από κινδύνους. Ως εκ τούτου, οι Δυτικοί σύμμαχοι δεν εμπιστεύονται πλέον την Τουρκία, σύμφωνα με τον  Beschi.

Ο Beschi υποδηλώνει ότι στο μέλλον η Τουρκία πιθανότατα θα πράξει ακριβώς το ίδιο και στην περιοχή της νότιας Βουλγαρίας με τους  εκεί μουσουλμανικούς πληθυσμούς, όπως έπραξε με τους Τουρκμένους.

Με λίγα λόγια η Άγκυρα δύναται να ξεσηκώσει όλο το μουσουλμανικό στοιχείο στον Αίμο, με ανατρεπτικές πράξεις και να θελήσει να εξοπλίσει όλους αυτούς δημιουργώντας μια εξέγερση σε Βουλγαρία και Ελλάδα. Σκοπός της η ανακήρυξη αυτονομίας μιας Θράκης υπό τουρκικό έλεγχο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου