Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Αντιδρούν οι Γερμανοί με την κατάργηση των 500 ευρώ - Bild: "Κάτω τα χέρια από τα μετρητά μας"


Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Γερμανία το σχέδιο επιβολής περιορισμών στις συναλλαγές με μετρητά.

Την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών αποκάλυψε την πρόταση να απαγορευθούν οι πληρωμές σε μετρητά άνω των 5.000 ευρώ, για να καταπολεμηθεί το ξέπλυμα χρήματος και η οικονομική ενίσχυση της τρομοκρατίας. Ομως, αυτό το σχέδιο προκάλεσε την αντίδραση μίας ευρείας συμμαχίας κομμάτων και όχι μόνο.

Τη Δευτέρα, η Bild δημοσίευσε μία ανοιχτή επιστολή με τίτλο «Κάτω τα χέρια από τα μετρητά μας». Μάλιστα, ενθαρρύνει τους αναγνώστες να την υπογράψουν, να την κόψουν και να την ταχυδρομήσουν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε!

Πολιτικές ομάδες καταδίκασαν τα προτεινόμενα μέτρα, τα οποία περιλαμβάνουν και την απαγόρευση των χαρτονομισμάτων 500 ευρώ, χαρακτηρίζοντας το πλάνο ως χτύπημα στην ιδιωτική ζωή και τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. «Τα μετρητά μας επιτρέπουν να παραμένουμε ανώνυμοι στις καθημερινές συναλλαγές. Σε μία συνταγματική δημοκρατία, αυτή είναι μία ελευθερία που πρέπει να προστατευθεί», έγραψε στο Twitter ο βουλευτής των Πρασίνων, Κονσταντίν φον Νοτζ.

Και ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, Γενς Βάιντμαν, κράτησε αποστάσεις από τις προτάσεις της κυβέρνησης. «Θα ήταν μοιραίο αν οι πολίτες είχαν την εντύπωση ότι σταδιακά τους αφαιρούν τα μετρητά», δήλωσε στην Bild.

Οι περιορισμοί στις συναλλαγές με μετρητά είναι κάτι που ισχύει σε άλλες χώρες. Στη Γαλλία, το όριο έπεσε από τα 3.000 στα 1.000 ευρώ τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ στην Ιταλία μειώθηκε στα 999,99 ευρώ το 2011 και ανέβηκε ξανά στα 2.999,99 ευρώ από τη σημερινή κυβέρνηση.

Στη Γερμανία, ένα τέτοιο μέτρο έρχεται σε σύγκρουση με τις συνήθειες των πολιτών. Πρόσφατη μελέτη της Bundesbank έδειξε ότι το 79% των πληρωμών στη χώρα γίνονται με μετρητά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Βρετανία για παράδειγμα το αντίστοιχο ποσοστό είναι 48%. Μάλιστα, ακόμη και οι νεαρές ηλικίες, 14-24 ετών, προτιμούν τα μετρητά από τα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, κατά τα δύο τρίτα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου