Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Η Τουρκία Προωθεί Ισλαμιστές Μαχητές κατά των Κούρδων στη Β. Συρία – Απαιτείται Άμεση Παρέμβαση ΟΗΕ


Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τις θέσεις των Κούρδων στη Β. Συρία παρά τις συστάσεις όλης της διεθνούς κοινότητας και μάλιστα στέλνουν οπλισμό και ισλαμιστές μαχητές για ενίσχυση του ένοπλου αγώνα εναντίον τους. Όλα αυτά βέβαια επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά την άποψη ότι οι Τούρκοι είναι στο πλευρό των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα σκοτεινά σχέδια τους. Ο ΟΗΕ κάτω από αυτά τα δεδομένα απαιτείται να αναλάβει δράση προκειμένου να προστατευθεί το διεθνές δίκαιο, να καταδικασθούν οι τουρκικές παρεμβάσεις και να αναληφθούν οι απαιτούμενες ενέργειες εξουδετέρωσης της Τουρκίας.

Έτσι η συριακή κυβέρνηση καταδίκασε σήμερα τους τουρκικούς βομβαρδισμούς που έχουν ως στόχο τομείς που ελέγχονται κυρίως από τις κουρδικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία και κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να δράσουν. Η Δαμασκός κατηγόρησε επίσης την Άγκυρα ότι επέτρεψε τη διέλευση όπλων και μαχητών στη Συρία από το μεθοριακό πέρασμα Μπαμπ αλ-Σαλάμα προς την επαρχία του Χαλεπιού, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει μεγάλη επίθεση εναντίον των ανταρτών. Σύμφωνα με το SANA, «Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας καταδικάζει τα επανειλημμένα εγκλήματα και τις επιθέσεις της Τουρκίας εναντίον του συριακού λαού και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας» και καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «να θέσει τέρμα στα εγκλήματα του τουρκικού καθεστώτος». Επίσης σύμφωνα με το υπουργείο, 12 ημιφορτηγά που μετέφεραν βαριά όπλα και πυρομαχικά πέρασαν στη Συρία από την Τουρκία μέσω του μεθοριακού περάσματος Μπαμπ αλ-Σαλάμα, «Συνοδεύονταν από περίπου 100 ένοπλους άνδρες, ορισμένοι από τους οποίους είναι μέλη των τουρκικών δυνάμεων και άλλοι τούρκοι μισθοφόροι», ενώ το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκτίμησε πως «περίπου 350 ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης Φαϊλάκ αλ-Σαμ έχουν διασχίσει τα σύνορα από την Τουρκία και έχουν εισέλθει στις πόλεις Αζάζ και Ταλ Ριφάατ, η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε από την περιοχή Άτμεχ, στην επαρχία Ιντλέμπ, που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών και στη συνέχεια πέρασε στην Τουρκία προτού επιστρέψει στη Συρία μέσω του Μπαμπ αλ-Σαλάμα».


Θεωρούμε ότι είναι η ώρα με εντολή του ΟΗΕ να δράσει στη Συρία κοινό μέτωπο Ρωσίας – ΗΠΑ. Η οριστική συμφωνία για αυτό φαίνεται να είναι σε εξέλιξη μετά την διάσκεψη του Μονάχου αλλά ακόμα το τελικό σχέδιο είναι κάτω από σκληρή διαπραγμάτευση. Η Τουρκία το γνωρίζει αυτό και ίσως θα επιδιώξει τετελεσμένα στη Β. Συρία, εκμεταλλευόμενη τις καθυστερήσεις της διαπραγμάτευσης. Βέβαια το αν θα μπορέσει να υπερασπισθεί τα όποια τετελεσμένα ειδικά απέναντι στους Ρώσους ίσως αποτελεί τη μεγαλύτερη αυταπάτη της, που ίσως την οδηγήσει και στην αυτοκαταστροφή της.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου