Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Δημοσκόπηση: Προσφυγικό και ασφαλιστικό οδηγούν σε κατρακύλα τα ποσοστά της κυβέρνησης

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό κυριακάτικης εφημερίδας καταγράφει την κατρακύλα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία απολαμβάνει ποσοστά αποδοχής της τάξης του 17,3% έχοντας προφανώς απογοητεύσει τις προσδοκίες των πολιτών και βρίσκεται πλέον σχεδόν 4 μονάδες πίσω από την ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη.

Μέχρι σήμερα κανένα κυβερνητικό σχήμα επί μνημονιακής εποχής δεν κατέγραψε τόσο χαμηλό ποσοστό στην πρόθεση ψήφου. Προκύπτουν όμως και άλλα ενδιαφέροντα ευρήματα. Το Ποτάμι με 1,8% έχει πλέον "στερέψει" και δεν μπαίνει (δημοσκοπικά) στην Βουλή, ποπυ σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να ενταχθεί σε ένα κυβερνητικό σχήμα με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς μετά στις επόμενες εκλογές και κατόπιν της εφαρμογής των μνημονιακών μέτρων θα "εξαερώνονταν".

Παρόμοιο πρόβλημα έχει και η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με το ισχνό 3,6% . Ακόμα κα με αναγωγή επί των αναποφάσιστων δεν αναμένεται κάποια σημαντική μεταβολή προς το καλύτερο για τα δύο κόμματα. Όποιος μπει στο κυβερνητικό σχήμα θα έχει σοβαρά προβλήματα πολιτικής επιβίωσης, ειδικά αν πρέπει να εφαρμόσει μια ατζέντα που ως επί το πλείστον έχει δημιουργηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ (εάν δεχτούμε τελικά ότι το κάθε κόμμα έχει την ευχέρεια να εφαρμόσει το Μνημόνιο με τον δικό του τρόπο, κάτι που δεν έχει φανεί μέχρι τώρα)

Στο ερώτημα εάν οι πολίτες θα επιθυμούσαν τον σχηματισμό άλλης κυβέρνησης από τη σημερινή Βουλή καταγράφεται μια καταφατική απάντηση από το 38% των πολιτών ενώ στο 21% ανέρχεται το ποσοστό εκείνων που προτιμούν τις εκλογές και στο 22% όσοι θεωρούν προτιμητέα επιλογή να συνεχίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Συνεπώς η κυβέρνηση με το σημερινό της σχήμα δεν τυγχάνει πλέον της ευρείας αποδοχής που τύγχανε στο παρελθόν και σίγουρα έπαιξε ρόλο εκτός από την άσχημη οικονομική κατάσταση και τα νέα βαρύτατα μνημονιακά μέτρα και η ανησυχία των πολιτών για το προσφυγικό.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 72% των πολιτών εκτιμούν ότι η κατάσταση στη χώρα θα επιδεινωθεί το επόμενο εξάμηνο και πως να μην το θεωρούν αυτό όταν οι δανειστές ζητούν πάλι νέους φόρους και έχουν εγκλωβιστεί στην χώρα 45.000 αλλοδαποί με προέλευση από την Συρία το Ιράκ και χώρες της Β.Αφρικής.

Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ, με ποσοστό 21,1%, διευρύνει τη διαφορά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στο 17,3%. Στο 6,1% ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΚΚΕ βρίσκεται στο 5%. 

Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με 3,6%, η Ένωση Κεντρών με 2,6%, οι ΑΝΕΛ και η Λαϊκή Ενότητα με 2,2% και το Ποτάμι με 1,8%

Πηγή

2 σχόλια:

  1. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.....

    ΑΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ αργά τήν σκεφτήκατε τήν χ.α παιδιά..........καί 10 χρυσές αυγές νά συμπράξουν αυτή τήν στιγμή, ή Ελλάδα μας καταστράφηκε, δέν γίνεται τίποτα πιά. Όταν ανέτειλε μία Ελληνική δύναμη τό 2012 ή χ.α έπεσαν όλα τά ψευτοδημοκρατικά απόβλητα νά τήν φάνε, καί τό κατάφεραν. Όλα τά βολεμένα ψευτοδημοκρατικά κομματόσκυλα όλων τών προδοτικών κομμάτων, ακόμα καί οί ηλίθιοι ψευτοέλληνες τούς αποκαλούσαν ''ναζιστές''. Πάρτε τά αρχίδια τών ψευτοναζιστών τώρα πού δέν υπάρχει πιά Ελλάδα. Πιστεύεται ακόμα βλήματα ψευτοέλληνες ότι εάν ήταν αντιπολίτευση έστω ή χ.α, θά είχαμε φτάσει στήν καταστροφή? Δέν ήθελαν τούς ψευτοναζιστές, ήθελαν τούς γνήσιους συριζοπασοκονουδούλες. Τώρα ό καθένας τήν πάρτυ του νά σώσει ότι μπορεί, ή Ελλάς ΕΑΛΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή