Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Αφγανιστάν: Αμερικανικά αεροσκάφη βομβάρδισαν θέσεις των Ταλιμπάν


Αμερικανικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την Παρασκευή θέσεις των Ταλιμπάν στο νότιο Αφγανιστάν, σε εφαρμογή της πιο επιθετικής στάσης έναντι των ανταρτών που αποφασίστηκε από την κυβέρνηση Ομπάμα, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο. «Διεξήχθησαν επιχειρήσει» κατ' εφαρμογή των νέων διαταγών που δόθηκαν στις αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου.

Ο εκπρόσωπος δεν έδωσε λεπτομέρειες, περιοριζόμενος να διευκρινίσει ότι επρόκειτο για «αεροπορικά πλήγματα» στο «νότιο Αφγανιστάν».

Μετά τον επίσημο τερματισμό της εμπλοκής σε μάχες των δυνάμεων του NATO στο Αφγανιστάν τον Δεκέμβριο του 2014, οι αμερικανικές δυνάμεις και αυτές του Συμφώνου δεν είχαν πλέον εντολή να ανοίγουν πυρ παρά μόνο για να αμύνονται, ή σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις να προστατεύουν μέλη του αφγανικού στρατού.

Όμως η κυβέρνηση Ομπάμα αποφάσισε τη 10η Ιουνίου να χαλαρώσει τους κανόνες εμπλοκής των αμερικανικών αεροσκαφών, επιτρέποντάς τους να εξαπολύουν βομβαρδισμούς εναντίον των Ταλιμπάν και να υποστηρίζουν επιχειρήσεις του αφγανικού στρατού.

Ο αφγανικός στρατός δεν διαθέτει αεροσκάφη ή ελικόπτερα για να υποστηρίζουν τις χερσαίες δυνάμεις του και δεν βασίζεται προς το παρόν παρά σε μερικά ελαφριά βομβαρδιστικά A-29 που του προμήθευσαν οι Αμερικανοί και μερικά ελαφριά ελικόπτερα MD-530.

Αξιωματικοί του στρατού των ΗΠΑ καλούσαν επί μήνες να υπάρξει αλλαγή της τακτικής που ακολουθείται στο Αφγανιστάν, εκφράζοντας ανησυχίες διότι οι αφγανικές δυνάμεις έχαναν έδαφος αντιμέτωπες με τις εφόδους των Ταλιμπάν. Οι αφγανικές δυνάμεις υπέστησαν πάνω από 5.000 απώλειες το 2015 και απώλεσαν εδάφη σε διάφορες επαρχίες.

Στο Αφγανιστάν απομένουν ακόμη 9.800 αμερικανοί στρατιωτικοί, που περιορίζονται να εκπληρώνουν ρόλους συμβούλων και εκπαιδευτών των αφγανικών δυνάμεων.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου