Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Ευνοϊκές οι επιπτώσεις του BREXIT για την Ελλάδα;

του Γιάννη Πετρίδη
Η Βρετανία από σήμερα ξαναγίνεται "Μεγάλη". Ως γνωστόν για να την δεχθούν στην ΕΕ το 1973 είχε αναγκαστεί να αλλάξει το όνομά της μετά από γαλλική απαίτηση για να μην προκληθούν... αλυτρωτικές τάσεις λόγω της προέλευσης του από την γαλλική Βρετάνη και από "Μεγάλη Βρετανία" έγινε "Ηνωμένο Βασίλειο", αλλά οι Βρετανοί από χθες ξαναέδωσαν στην χώρα της ανεξαρτησία της και την περηφάνειά της.

Έπειτα από τα αποτελέσματα του βρετανικού δημοψηφίσματος, οι Βρυξέλλες αναζητούν τρόπο για "αναίμακτο" διαζύγιο  και για αυτό το λόγο, τη Κυριακή θα συναντηθούν οι σύμβουλοι των υπουργών εξωτερικών της ΕΕ, για πρώτη φορά χωρίς την παρουσία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο στόχος της συνάντησης των συμβούλων στις Βρυξέλλες, στις 3:30 ώρα Ελλάδος, θα είναι να προετοιμαστεί το πλαίσιο για τις διαπραγματεύσεις του Brexit. Στο περιθώριο της προετοιμασίας αυτής ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ θα μεταβεί στο Παρίσι και το Βερολίνο τη Δευτέρα 30 Ιουνίου, έτσι ώστε να γίνουν επαφές με τις ηγεσίες λίγο πριν την κρίσιμη Σύνοδο της Τρίτης.

Ευρωπαϊκές πηγές δηλώνουν πως οι Βρυξέλλες είναι προετοιμασμένες καθώς «κανένας σώφρον οργανισμός δεν θα λάμβανε τα μέτρα του μπροστά σε μια τέτοια προοπτική». Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που έχει προετοιμαστεί για τυχόν παλινωδίες του Ευρώ. 

Για την Ελλάδα η όλη εξέλιξη είναι κάτι παραπάνω από θετική: Κομμένες οι "μαγκιές" Σόιμπλε, έτοιμη η Ιταλία να αποχωρήσει από την ΕΕ, ο άνεμος της ελευθερίας από την ολιγαρχία των Βρυξελλών σύντομα θα μεταφερθεί στην Γαλλία και "ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα".

Το ελληνικό πρόβλημα βγαίνει από το προσκήνιο και όλοι στις Βρυξελλες θα είναι πολύ περισσότερο δεκτικοί στις ελληνικές θέσεις, αφού η έξοδος από την ΕΕ αποδείχθηκε ότι δεν είναι ανέφικτη για ένα έθνος που πιστεύει στην δύναμή του. 

Η σημερινή μέρα θα αποδειχθεί ιστορική τόσο για το μέλλον της Βρετανίας, όσο και για την "γερμανική" Ευρώπη, καθώς θα ταρακουνήσει τα  θεμέλια της ηπείρου του οικοδομήματος του Βερολίνου..

Από το 1957, όταν υπογράφτηκε από έξι χώρες η συμφωνία της Ρώμης για μία Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα και μέχρι σήμερα, 5κανένα κράτος μέλος από τα 28 που πλέον συμμετέχουν δεν έχει φύγει.

Πλέον η έξοδος κράτους από την ΕΕ είναι γεγονός και αναμένεται να προκαλέσει πολιτική αστάθεια και αύξηση του λαϊκισμού σε μια Ευρώπη που δίνει μάχη με οικονομικά προβλήματα.

Οι Ευρωπαίοι υποτελείς στο Βερολίνο, ηγέτες είχαν μια δύσκολη νύχτα και τους περιμένουν σίγουρα ακόμη πιο δύσκολες μέρες. Θα πρέπει να αποφασίσουν πιο δρόμο θα επιλέξουν και με πιο τρόπο η Ευρώπη θα καταφέρει να βγει ενωμένη μετά το Brexit.

«Ανάθεμα, μια κακή μέρα για την Ευρώπη!», είναι η χαρακτηριστική αντίδραση του Αντικαγκελάριου της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μέσω Twitter στο  αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος υπέρ του «Brexit», ενώ ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στενός συνεργάτης της Καγκελαρίου Μέρκελ Έλμαρ Μπροκ, κάνει λόγο για «νίκη των συναισθημάτων επί των γεγονότων».

Ο εκπρόσωπος των Πρασίνων στην Επιτροπή Προϋπολογισμού του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Σβεν Κρίστιαν Κίντλερ από την πλευρά του γράφει στο Twitter ότι πρόκειται για την «χειρότερη κρίση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την ίδρυσή της».

Η επίσημη αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης αναμένεται μετά το μεσημέρι, ενώ το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα αποτελέσει βασικό ζήτημα και της συνάντησης των ηγεσιών Χριστιανοδημοκρατών(CDU) και Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Πότσνταμ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου