Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

H υπερφορολόγηση έχει καταστήσει τις Ελληνικές επιχειρήσεις μη ανταγωνιστικές - Έχουν συνέταιρο το κράτος


Αν το κράτος φορολογεί τις Ελληνικές επιχειρήσεις με τους υψηλότερους συντελεστές στην Ευρωπαϊκή Ένωση τότε για ποια ανταγωνιστικότητα, για ποια ανάπτυξη και ποια αλλαγής σελίδας μπορούμε να μιλάμε; Ενώ το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο βρίσκεται στη Βουλή προς ψήφιση, η περαιτέρω αύξηση των φόρων έχει οδηγήσει σε επαχθείς συνθήκες άδικου ανταγωνισμού υπέρ των ξένων επιχειρήσεων που προσφέρουν ίδιες υπηρεσίες εντός ή εκτός Ελλάδος, ενώ τα έσοδα τους δεν φορολογούνται στη χώρα. Αυτό οδηγεί, παράλληλα, πολλές ελληνικές επιχειρήσεις να μεταναστεύουν σε γειτονικές χώρες με ευνοικότερο φορολογικό, αλλά και νομικό καθεστώς, με το ελληνικό κράτος να χάνει δισεκατομμύρια ευρω το χρόνο και να αυξάνεται η ανεργία.

Η συνολική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στην Ελλάδα ανέρχεται σχεδόν στο 52% των εσόδων τους, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό σε γειτονικές ανταγωνίστριες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως είναι η Βουλγαρία και η Κύπρος, δεν υπερβαίνει το 27%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα το 2015 είχε μέσο συντελεστή εταιρικής φορολόγησης 29%, πολύ υψηλότερο από το μέσο όρο της ΕΕ, ενώ την ίδια ώρα στη Βουλγαρία οι επιχειρήσεις φορολογούνται με 10%. Φανερό ότι η πολιτική που ακολουθείται στην Ελλάδα δημιουργεί δυσμενείς συνθήκες στην αγορά, υπονομεύοντας την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και την απασχόληση.

Ανάλογη είναι η εικόνα και σε ό,τι αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλουν οι εργοδότες. Το ποσοστό των εργοδοτικών εισφορών ανέρχεται σε 24,6% στην Ελλάδα, 10% περισσότερες από τον μέσο όρο των γειτονικών χωρών (15,2%) και οι δεύτερες υψηλότερες μετά την Ιταλία. Στη Βουλγαρία ανέρχονται σε 18,5%, στην Αλβανία σε 15%, ενώ στην Κύπρο σε 7,8%.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου