Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Συρία: Οι Κούρδοι υποχωρούν, ο τουρκικός στρατός ελέγχει την Τζεράμπλους


Μετά την τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία στην περιοχή της Τζεράμπλους, στρατιωτική επιχείρηση που φέρει την ονομασία «Firat Kalkani» (Ασπίδα του Ευφράτη), ομάδα της αντιπολίτευσης της Συρίας, ο ‘Ελεύθερος Συριακός Στρατός’- ΕΣΣ,  εισήλθε στην πόλη Τζεράμπλους, καθώς οι μαχητές του ισλαμικού κράτους εγκατέλειψαν την πόλη, προχωρώντας προς τα νότια, σημειώνει τούρκικο δημοσίευμα.


Οι δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού κατέλαβαν όλα τα κυβερνητικά κτήρια στην πόλη και έχουν τον πλήρη έλεγχο της περιοχής.



Σύμφωνα, εξάλλου, με άλλες στρατιωτικές πηγές, 50 με 60 μέλη του ΕΣΣ, που αποτελούσε ομάδα εξερεύνησης,  μπήκε στην πόλη. «Αυτό δεν σημαίνει ότι ανακτήθηκε ο έλεγχός της», όπως αναφέρεται.


Πρώτα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν  σημειώνουν  ότι σκοτώθηκαν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις  στα χωριά της πόλης  Τζεράμπλους 46 μέλη του ISIS, κυρίως από αεροπορικές επιθέσεις των τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών.


Σημειώνεται ότι ο τουρκικός στρατός επιτίθεται όχι μόνο κατά των τζιχαντιστών (που αν είναι αλήθεια προκαλεί έκπληξη) αλλά, κυρίως κατά των Κούρδων στη Συρία.


Ήδη, μετά τις επιθέσεις κατά των Κούρδων η στρατιωτική πτέρυγα του PYD,  το YPG ανέφερε ότι η ομάδα του προτίθεται να μετακινηθεί ανατολικά του Ευφράτη, μετά την εισβολή του τουρκικού στρατού σε περιοχές που ήλεγχε.

http://www.echedoros-a.gr/2016/08/blog-post_448.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου