Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Προειδοποίηση από Μόσχα: «Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι από την κατάσταση στα τουρκο-συριακά σύνορα»

του Πάνου Σπαγόπουλου
Η Μόσχα είναι ιδιαίτερα ανήσυχη από τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή των τουρκο-συριακών συνόρων εξαιτίας του κινδύνου της περαιτέρω επιδείνωσης της κατάστασης η οποία μπορεί να καταλήξει σε ενδο-εθνοτικές συγκρούσεις μεταξύ Αράβων και Κούρδων σημείωσε σήμερα σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Μόσχα είναι ιδιαίτερα ανήσυχη από τις συνεχιζόμενες εξελίξεις στην περιοχή των τουρκο-συριακών συνόρων. Πρώτα και κύρια ιδιαίτερα ανησυχητικός είναι ο κίνδυνος τηε περαιτέρω επιδείνωσης στην ζώνη των συγκρούσεων για την πιθανότητα απωλειών ανάμεσα σε αμάχους αλλά και σε συγκρούσεις μεταξύ Αράβων και Κούρδων», αναφέρει πιο συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται πως η Ρωσία τάσσεται υπέρ των ενδοσυριακών διαπραγματεύσεων για το μέλλον της χώρας στις οποίες πρέπει να λάβουν μέρος και οι Κούρδοι.

«Είμαστε σίγουροι πως η συριακή κρίση μπορεί να λυθεί μόνο βάσει του διεθνούς νόμου μέσω ενός εκτεταμένου διαλόγου εντός της Συρίας ο οποίος θα περιλαμβάνει όλες τις εθνότητες και θρησκευτικές κοινότητες συμπεριλαμβανομένων και των Κούρδων βάσει των αποφάσεων των ΗΕ της Γενεύης της 30ης Ιουνίου του 2012 και της απόφασης 2254 του ΣΑ», αναφέρεται ακόμη στην ίδια ανακοίνωση.

Στο πεδίο των συγκρούσεων οι δυνάμεις του τουρκικού Στρατού μαζί με τους 5000 άνδρες του FSA ολοκλήρωσαν την κατάληψη της πόλης Τζαραμπλούς η οποία ήταν πρακτικά άδεια από τις δυνάμεις της ISIS όταν έφτασαν εκεί.

Οι τελευταίες φαίνονται πρακτικά εξαφανισμένες από προσώπου γης, ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το CNN Turk αεροσκάφη των ΗΠΑ A-10 και F-16 που απογειώθηκαν από τη βάση του Ιντσιρλίκ για να προχωρήσουν σε εγγύς υποστήριξη των τουρκικών δυνάμεων επέστρεψαν άπραγα αφού δεν βρήκαν ίχνος από εχθρικές δυνάμεις.

Στο μεταξύ ηγετικό στέλεχος του FSA μετά την κατάληψη της Τζαραμπλούς δήλωσε πως η πρώτη φάση της επιχερήσης έχει τελειώσει αλλά οι δυνάμεις του FSA δεν πρόκειται να σταματήσουν εάν δεν αποκαταστήσουν επαφή με τις δυνάμεις τους στην Μαρέα και το Χαλέπι!

Μάλιστα στον ίδιο τόνο ο Τούρκος δημοσιογράφος Cem Kucuk με ισχυρά ερείσματα στο κυβερνητικό κόμμα ΑΚΡ του Ερντογάν  ανέφερε: «Τα άρματα μάχης πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο κατά του εχθρού και όχι των αμάχων. Εάν πάρουμε το Χαλέπι μόνο η Δαμασκός μένει πια»!

Και νέες ενισχύσεις στέλνει ο τουρκικός Στρατός στην Συρία. Τουλάχιστον 14 άρματα μάχης Leopard 2A4 από την 1η Στρατιά στην Κωνσταντινούπολη εντοπίστηκαν να μεταφέρονται στην Ν.Α. Τουρκία προς ενίσχυση των εκεί δυνάμεων.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου