Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Ο τουρκικός Στρατός βομβάρδισε για πρώτη φορά μετά τo πραξικόπημα στόχους των Κούρδων μέσα στη Συρία

του Πάνου Σπαγόπουλου
Για πρώτη φορά μετά την εκδήλωση της απόπειρας πραξικοπήματος  στις 15 Ιουλίου οι τουρκικές δυνάμεις έπληξαν θέσεις των Κούρδων της Συρίας μέσα στο έδαφος της γειτονικής χώρας όπως ανέφεραν οι τουρκικοί τηλεοπτικοί σταθμοί NTV και CNN Türk. Σύμφωνα με πληροφορίες  το τουρκικό  πυροβολικό έπληξε τις θέσεις των «Δυνάμεων Προστασίας του Λαού» (YPG), της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας, στα βόρεια της πόλης Μάνμπιτζ, εντός συριακού εδάφους.

Παράλληλα όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ οι επιθέσεις επεκτάθηκαν και σε στόχους της ISIS, τουλάχιστον έτσι αναφέρουν, κοντά στη συριακή πόλη Τζαράμπλους, στα σύνορα με την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες ακόμη για νεκρούς ή τραυματίες από την πλευρά των κουρδικών δυνάμεων σύμφωνα όμως με κουρδικές πηγές οι τελευταίοι απάντησαν επίσης με πυρά βαρέων όπλων στις τουρκικές δυνάμεις.

Νωρίτερα σήμερα η Άγκυρα είχε δηλώσει την «αποφασιστικότητά» της να καθαρίσει τις συνοριακές περιοχές με τη Συρία από κάθε ίχνος της ISIS ύστερα και από την βομβιστική επίθεση όπου στοίχισε τη ζωή σε 54 ανθρώπους.

«Η ISIS πρέπει οπωσδήποτε να εξουδετερωθεί  από την συνοριακή περιοχή της Τουρκίας και της Συρίας και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε αυτό με κάθε τρόπο», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu, νωρίτερα σήμερα.

Όπως αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ ηγετικό στέλεχος των ανταρτών στη Συρία δήλωσε πως η Τουρκία ετοιμάζεται για την κατάληψη της πόλης Τζαράμπλους από την ISIS η οποία βρίσκεται μέσα στη Συρία, ενώ τουλάχιστον 10 τουρκικά άρματα μάχης φάνηκαν να προχωρούν σε εγγύτητα με τα συριακά σύνορα

Η κατάσταση στη Συρία τείνει να περιπλακεί επικίνδυνα με απρόβλεπτες διαστάσεις. Έτσι εκτός από τους τουρκικούς βοβμαρδισμούς εναντίον του YPG για πρώτη φορά οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν δυναμικά στον πόλεμο στη Συρία απειλώντας τη Δαμασκό, αλλά ουσιαστικά τη Ρωσία να μείνουν μακριά από αμερικανικές ειδικές δυνάμεις που επιχειρούν στη Συρία!

Με άλλα λόγια η Ουάσιγκτον απειλεί τη Δαμασκό να περιορίσει τις δραστηριότητές της εντός της επικράτειάς της! Όπως αναφέρεται τουλάχιστον δύο φορές τις τελευταίες ημέρες συριακά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Su-24 απειλήθηκαν με κατάρριψη από αμερικανικά F-22 όχι στο διεθνή εναέριο χώρο αλλά εντός του συριακού εναέριου χώρου στην βορειοανατολική Συρία επειδή βρίσκονταν κοντά σε περιοχή όπου δραστηριοποιούνται μονάδες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων!

Πιο συγκεκριμένα στις 18 Αυγούστου αμερικανικά μαχητικά απογειώθηκαν για να αναχαιτίσουν συριακά βομβαρδιστικά τα οποία επιτίθονταν σε στόχους  κοντά στην πόλη Hasakah εναντίον δυνάμεων του YPG. Στην περιοχή σύμφωνα με τις αμερικανικές πηγές υπάρχουν περί τους 300 Αμερικανούς συμβούλους οι οποίοι εκπαιδεύουν τις δυνάμεις του YPG εναντίον της ISIS!

Στην πραγματικότητα όμως δεν πρόκειται για καμιά τέτοια εκπαίδευση  αλλά για αμερικανική ανοικτή υποστήριξη των Κούρδων οι όποιοι πολεμούν την συριακή κυβέρνηση.

Έτσι όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι Κούρδοι ελέγχουν πλέον το 90% της πόλης Χάσακα.  Οι κουρδικές δυνάμεις κατέλαβαν την κεντρική φυλακή μετά από έντονες μάχες.

Μέχρι σήμερα, τα δύο τρίτα της Χάσακα ελέγχονταν από δυνάμεις προσκείμενες στις κουρδικές υπηρεσίες ασφαλείας. Οι υπόλοιπες συνοικίες ήταν στα χέρια των φιλοκυβερνητικών παραστρατιωτικών των Δυνάμεων Εθνικής Άμυνας (FDN).

Οι Κούρδοι ελέγχουν πλέον το μεγαλύτερο μέρος του Γουεϊράνε, της μεγαλύτερης συνοικίας της Χάσακα όπου βρίσκεται η κεντρική φυλακή.

Έτσι η αμερικανική προειδοποίηση δεν είχε να κάνει με την προστασία των… φιλήσυχων Κούρδων αλλά αντίθετα απέτρεψε τη συριακή Αεροπορία να παράσχει υποστήριξη στις δικές της δυνάμεις εντός της Συρίας!

Οι Σύροι πιλότοι και ορθώς δεν απάντησαν στην επικοινωνία των Κούρδων ούτε και από την περίφημη «συμμαχία» στην συχνότητα έκτακτης ανάγκης που έχει θεσμοθετηθεί για επικοινωνία μεταξύ ρωσικών και αμερικανικών αεροσκαφών. Μέχρι να φτάσουν τα αμερικανικά μαχητικά τα συριακά αεροσκάφη είχαν αποχωρήσει από την περιοχή.

Για να συμπληρωθεί το θέατρο του παραλόγου η Ουάσιγκτον με την γνωστή θρασύτητα που τη διακρίνει σε ανάλογες περιπτώσεις διεμήνυσε στη Δαμασκό να μην στέλνει μαχητικά της σε περιοχές που δραστηριοποιούνται αμερικανικές ειδικές δυνάμεις. Το γεγονός βέβαια ότι τα συριακά μαχητικά πετούν εντός του συριακού εναέριου χώρου λίγο φαίνεται να απασχολεί…

Όπως αναφέρεται και στις και στις 19 Αυγούστου όταν συριακά Su-24 πλησίασαν ξανά την πόλη Hasakah, αλλά αυτή τη φορά τα αμερικανικά F-22 βρίσκονταν ήδη στην περιοχή.

Όπως ανέφερε στο ABC Αμερικανός αξιωματούχος «η παρουσία των F-22 "ενεθάρρυνε" τα συριακά αεροσκάφη να αποχωρήσουν από την περιοχή χωρίς να σημειωθεί κάποιο επεισόδιο. Δεν πυροδοτήθηκαν όπλα εκ μέρους των αμερικανικών μαχητικών».

Και φυσικά παρουσιάζεται το εξής παράδοξο στο θέατρο αυτό του παραλόγου. Οι τούρκοι βομβαρδίζουν το YPG, το οποπιο προστατεύουν οι ΗΠΑ αλλά μόνο στην περιοχή που δραστηριοποιούνται α αμερικανικές ειδικές δυνάμεις εμποδίζοντας τη συριακή Αεροπορία να ασκήσει έλεγχο εντός  του δικού της εναέριου χώρου.

Το πρόβλημα βέβαια θα δημιουργηθεί εάν στην περιοχή εμφανιστούν ρωσικά αεροσκάφη. Θα επιχειρήσουν τα F-22 να τα αναχαιτίσουν;

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου