Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Η Φαλούτζα απελευθερώθηκε από τους ισλαμιστές της ISIS και οικογένειες επέστρεψαν στην πόλη


Η ζωή άρχισε να χαμογελά και πάλι στην πόλη Φαλούτζα του Ιράκ, η οποία απελευθερώθηκε πρόσφατα από τους τζιχαντιστές, μετά από σχεδόν δύο χρόνια. Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ και ανταποκριτές μεγάλων δικτύων, το τελευταίο διάστημα επιστρέφουν μαζικά οικογένειες, αναζητώντας τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους.

Ήδη, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, πάνω από 40 οικογένειες έχουν καταθέσει νέα αιτήματα για επιστροφή, ζητώντας από τον κυβερνήτη της δυτικής επαρχίας Ανμπάρ, να τους διαβεβαιώσει ότι η περιοχή τους είναι ασφαλής. Μέχρι το Σάββατο είχαν επιστρέψει 236 οικογένειες στη Φαλούτζα, αλλά και σε χωριά γύρω από την πόλη, η οποία βρίσκεται περίπου 65 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης. Ο συνολικός της πληθυσμός ήταν 300.000, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένονται κι άλλες επιστροφές.

Η πόλη είχε τεθεί υπό καθεστώς ομηρίας από τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους από τον Ιανουάριο του 2014 και απελευθερώθηκε μετά από μάχη διαρκείας από τον κυβερνητικό στρατό. Ωστόσο, η κοντινή πόλη Ραμάντι παραμένει υπό την κατοχή των τζιχαντιστών, οι οποίοι επιχειρούν επιθέσεις εναντίον της Φαλούτζα, που φυλάσσεται στα σύνορά της από ισχυρές στρατιωτικές μονάδες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου