Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Ιράκ: Επαναλειτουργεί σχολείο στην ευρύτερη σχολή της Μοσούλης 2 χρόνια μετά την κατάληψή του από το ISIS


Από την ημέρα που οι δυνάμεις του ISIS κατέλαβαν την Μοσούλη και την ευρύτερη περιοχή σχολεία, δημόσια κτίρια και υπηρεσίες, ανέστειλαν τη λειτουργία τους.

Ο ιρακινός στρατός απελευθέρωσε τα περίχωρα της Μοσούλης και πλέον κινείται προς την πόλη. Δύο χρόνια μετά, η πρώτη καλή είδηση για τους κατοίκους είναι γεγονός, καθώς επαναλειτούργησε το πρώτο σχολείο κοντά στην πόλη της Μοσούλης.

Το αισιόδοξο μήνυμα προήλθε από το χωριό Awsaja, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 48 χιλιομέτρων από τη Μοσούλη και απελευθερώθηκε πριν λίγες εβδομάδες. Το χωριό έχει 3.000 κατοίκους και βρισκόταν υπό το καθεστώς ομηρίας για σχεδόν δύο χρόνια από τους τζιχαντιστές.

Πάνω από 700 παιδιά έσπευσαν να εγγραφούν, καθώς στις εγκαταστάσεις του θα φιλοξενηθούν και παιδιά από κοντινούς οικισμούς και χωριά, παρ' ότι υπάρχουν διαθέσιμοι μόλις τρεις δάσκαλοι.

«Το Ισλαμικό Κράτος μας αφαίρεσε και έκαψε τα βιβλία που δεν ενέκρινε. Είχαν τοποθετήσει μία μαύρη σημαία και φοβόμασταν για τη ζωή μας», δήλωσε ένα 10χρονο αγόρι, το οποίο έζησε για δύο χρόνια τον απόλυτο τρόμο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου