Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

Υπερψηφίστηκε ο μειωμένος κατά 3 εκ. ευρώ προϋπολογισμός της Βουλής για το 2017


Η ολομέλεια της Βουλής υπερψήφισε τον προϋπολογισμό δαπανών για το 2017 αλλά και τον απολογισμό δαπανών για το 2015.

Ο προϋπολογισμός του 2017 είναι μειωμένος κατά 3.031.000 ευρώ σε σχέση με εκείνον του 2016, παρά την επιβάρυνση των δαπανών της Βουλής, αφ’ ενός από τη νέα εργοδοτική εισφορά για τα ασφαλιστικά ταμεία που περιλαμβάνονται στον υπό συγκρότηση από 1ης Ιανουαρίου 2017 Ενιαίο Φορέα Κύριας Ασφάλισης, αφ’ ετέρου από την εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης της Ολομέλειας για συμβάσεις υπηρεσιών καθαριότητας με προσωπικό από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ανέργους), καθώς και με γυναίκες που είναι θύματα βίας ή απασχολούνταν στα ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν.

Η περιστολή των δαπανών, φέτος, πραγματοποιείται κυρίως με τη λύση της σύμβασης μίσθωσης κτιρίου και τη μεταφορά των Υπηρεσιών σε ενιαίο κτίριο με χαμηλότερο μίσθωμα, τη μείωση του μισθώματος ήδη μισθωμένων κτιρίων καθώς και στην παύση της συνεργασίας με ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας.

Μείωση των προβλεπόμενων δαπανών επιτυγχάνεται, επίσης, με τον εκσυγχρονισμό του ηλεκτρονικού εξοπλισμού της Βουλής αλλά και με τη χρησιμοποίηση υπηρεσιών παροχής λογισμικού που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Μειωμένες εξάλλου προβλέπονται και οι δαπάνες για τη λειτουργία της εκτυπωτικής μονάδας της Βουλής, καθώς το 2016 εκσυγχρονίστηκε ο εκδοτικός εξοπλισμός της.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νικόλαος Βούτσης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Ολομέλειας, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δυνατότητα αλλά και στην ευθύνη της Βουλής να στηρίζει και να αναδεικνύει το έργο των δημιουργικών και πνευματικών δυνάμεων της κοινωνίας, παράλληλα με τα πλούσια παραδείγματα αλληλεγγύης του λαού μας, με διαρκή στόχο να οικοδομείται και να διευρύνεται μια ανοιχτή, θετική σχέση μεταξύ Βουλής και κοινωνίας.

Τον Απολογισμό και τον Προϋπολογισμό της Βουλής υπερψήφισαν οι βουλευτές του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, της Νέας Δημοκρατίας, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του Ποταμιού, καταψήφισε η Χρυσή Αυγή, ενώ «παρών» δήλωσαν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και η Ένωση Κεντρώων.

Επισημαίνεται ότι από το 2009, έτος εμφάνισης της οικονομικής κρίσης, ο Προϋπολογισμός της Βουλής όπως και οι τελικές δαπάνες της μειώνονται κάθε χρόνο.  

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου