Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Οι δανειστές ενέκριναν τον προϋπολογισμό του 2017


Το πράσινο φως για τον προϋπολογισμό του 2017 έδωσαν οι δανειστές, καθώς καλύφθηκε το κενό των 50 εκατ. ευρώ που είχε απομείνει για το επόμενο έτος.

Κυβέρνηση και δανειστές συμφώνησαν σε πρωτογενές πλεόνασμα λίγο υψηλότερο του 1,8% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η τρόικα φαίνεται να δέχτηκε και την προτεινόμενη ρύθμιση για την χρηματοδότηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ύψους 760 εκατ. ευρώ, ενώ παραμένει κι ένα «μαξιλάρι» 300 εκατ. ευρώ για την επιπρόσθετη χρηματοδότηση των κοινωνικών δαπανών στους τομείς υγείας, παιδείας και πρόνοιας.

Παρ' όλα αυτά, «αγκάθι» παραμένει το δημοσιονομικό κενό για το 2018, το οποίο εκτιμάται στο 0,4% του ΑΕΠ (600 εκατ. ευρώ).

Ο προϋπολογισμός πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή στις 18:00 το απόγευμα τη Δευτέρα.

Στο μεταξύ, οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι αργά σήμερα το βράδυ, με στόχο να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερα θέματα, παρά το τέλμα στα εργασιακά.

Νωρίτερα, η υπ. Εργασίας βγήκε από τη διαπραγμάτευση χωρίς καμία δήλωση με τη λακωνική φράση «Συνεχίζουμε» κι όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει προσέγγιση σε κανένα σημείο της διαπραγμάτευσης και δρομολογείται νέα συνάντηση αύριο.

Σύμφωνα με κύκλους του υπ. Εργασίας, το ΔΝΤ επέμεινε στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και την αύξηση του ποσοστού των απολύσεων από 5% σε 10% μηνιαίως. Την ίδια ώρα, οι δανειστές αποκλείουν την άμεση επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων αλλά δέχονται να ανοίξει η συζήτηση μετά το β' εξάμηνο του 2017.

Στη σημερινή ατζέντα βρίσκονται επίσης οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων, την Υγεία και την Παιδεία.

Οι Θεσμοί παρουσίασαν σήμερα για πρώτη φορά κείμενο με τις θέσεις τους και τα σημεία στα οποία επιμένουν. Αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι το κείμενο που παρέδωσαν οι θεσμοί έχει μια σειρά ανοιχτών θεμάτων, επί των οποίων θα συνεχίζονται οι τεχνικές διαπραγματεύσεις και αφού αποχωρήσουν από την Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου