Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

ΗΠΑ: «Εξωπραγματικό» πρόστιμο 264 εκ. δολαρίων στην JPMorgan για σκάνδαλο δωροδοκίας


Η τράπεζα JPMorgan καλείται να πληρώσει ένα πρόστιμο «μαμούθ» στο αμερικανικό δημόσιο ύψους 264 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκονται και κυβερνητικοί αξιωματούχοι ασιατικών χωρών.

Αναλυτικότερα, η τράπεζα θα πληρώσει 130 εκατομμύρια δολάρια στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς, 72 εκατομμύρια στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και 61,9 εκατομμύρια στο ΔΣ της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με την επιτροπή κεφαλαιαγοράς, η υπόθεση αφορά στην προσπάθεια της τράπεζας να επηρεάσει τους αξιωματούχους αυτούς, προσφέροντας εργασία και «πρακτική άσκηση» επ’ αμοιβή σε φιλικά τους πρόσωπα και συγγενείς τους, γεγονός που έρχεται σε σύγκρουση με τους Νόμους για της Πρακτικές κατά της διαφθοράς.

«Η JPMorgan εκτέλεσε ένα πρόγραμμα συστηματικής δωροδοκίας, προσλαμβάνοντας τα παιδιά κυβερνητικών αξιωματούχων και άλλων ευνοούμενων της που τυπικά δεν είχαν τα προσόντα για τις θέσεις στις οποίες διορίστηκαν» αναφέρεται στην ανακοίνωση της επιτροπής κεφαλαιαγοράς και προσθέτει:

«Οι εργαζόμενοι της JPMorgan γνώριζαν ότι η εταιρία παραβιάζει τους νόμους αλλά συνέχισαν να εφαρμόζουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσλήψεων».

Η τράπεζα προσέλαβε περίπου 100 πρόσωπα με την ιδιότητα του «ασκούμενο»  και του υπαλλήλου πλήρους απασχόλησης, μέσα σε διάστημα 10ετών ώστε να ικανοποιήσει το αίτημα κυβερνητικών αξιωματούχων, σε αντάλλαγμα για τραπεζικές δραστηριότητες που απέφεραν στην JPMorgan 100 εκατομμύρια σε κέρδη.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου