Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Μπασάρ αλ Άσαντ κατά Ρ.Τ.Ερντογάν: «Είναι άρρωστο άτομο - Νομίζει ότι ζει στην εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»


Ο Σύριος ηγέτης Μπασάρ αλ Άσαντ αποκαλεί τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν «άρρωστο» άτομο και απαντάει στα περί αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης λέγοντας «νομίζει πώς ζει ακόμη στην εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».

Με συνέντευξη που έδωσε στην πορτογαλική κρατική τηλεόραση, ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, είπε ότι είναι απαράδεκτη η τουρκική εισβολή στο έδαφος της χώρας του και πώς ο Συριακός Στρατός θα απαντήσει όταν έρθει η ώρα σε αυτή την εισβολή και μετά στόλισε τον Ρ.Τ. Ερντογάν.

«Θα μιλήσουμε για ένα άρρωστο άτομο. Είναι ένας μεγαλομανής πρόεδρος. Ζει στην εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και όχι στο σήμερα, έχει, πραγματικά, ξεφύγει από την πραγματικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άσαντ αναφερόμενος στον Τούρκο πρόεδρο, αλλά και στα σχέδια που έχει στο μυαλό του, πιστεύοντας πώς μπορεί να τα υλοποιήσει.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Ρ.Τ. Ερντογάν θέτει θέμα Συνθήκης της Λωζάνης, ζητώντας της αναθεώρησης της και επιμένει στα «σύνορα της καρδιάς μας» που παραπέμπουν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Πιστεύει πως μπορεί να καταλάβει και πάλι τα ελληνικά νησιά ή εδάφη της Συρίας και του Ιράκ.

Να σημειωθεί ότι με η Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 εξασφάλισε στην Τουρκία την επιστροφή της Ανατολικής Θράκης, την Ίμβρο και την Τένεδο, μια λωρίδα γης κατά μήκος των συνόρων με την Συρία, την περιοχή της Σμύρνης και τα Στενά του Βοσπόρου.

Με την ίδια Συνθήκη η Τουρκία παραιτήθηκε από όλες τις διεκδικήσεις για τις παλιές περιοχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας εκτός των συνόρων της και εγγυήθηκε τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Τουρκία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου