Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Υπ.Βιομηχανίας Ιταλίας: «Θα στηρίξουμε την εμπορική συνεργασία με το Ιράν»


Ο Ιταλός υπουργός Βιομηχανίας, Κάρλο Καλέντα,  υποσχέθηκε σήμερα ότι θα στηρίξει τη σύναψη επιχειρηματικών συμφωνιών με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, καθησυχάζοντας τις ανησυχίες ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα παγώσει τις σχέσεις με την Τεχεράνη

Το Ιράν επανεντάχθηκε στο διεθνές σύστημα εμπορίου τον Ιανουάριο, μετά τη συμφωνία της ομάδας 5+1 με την Ισλαμική Δημοκρατία για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας. Διάφορες ιταλικές εταιρείες διαπραγματεύονται έκτοτε διμερείς εμπορικές συμφωνίες.

Όμως η νίκη του Τραμπ ήγειρε ανησυχίες πως οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αποσυρθούν από τη συμφωνία, αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η οποία άρχισαν να αίρονται πολλές από τις δυτικές κυρώσεις. Ευρωπαίοι διπλωμάτες φοβούνται ότι η αλλαγή φρουράς στον Λευκό Οίκο θα τερματίσει την σταδιακή πρόοδο στο πεδίο του εμπορίου.

Πάντως ο υπουργός Βιομηχανίας της Ιταλίας διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων. Ο Καλέντα ανέφερε πως προγραμματίζει να ταξιδέψει στο Ιράν στις αρχές του Ιανουαρίου του 2017, μαζί με τον υπουργό Οικονομίας, Πιερ Κάρλο Πάντοαν.

Το ζήτημα της χρηματοδότησης των επενδύσεων, η πρόοδος στο οποίο η Τεχεράνη διαμαρτύρεται πως καθυστερεί λόγω των συνεχιζόμενων αμερικανικών κυρώσεων οι οποίες προσκόπτουν την ιρανική πρόσβαση στο διεθνές τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα, θα είναι ένα από τα κυριότερα στις συνομιλίες, διευκρίνισε ο Καλέντα.

«Το κεντρικό ζήτημα είναι οι δίαυλοι χρηματοδότησης να λειτουργήσουν πλήρως, ώστε όλα τα εξαίρετα σχέδια που εκπονούμε να μπορέσουν να γίνουν πραγματικότητα», εξήγησε ο Καλέντα μιλώντας σε μια έκθεση στην οποία συμμετείχαν πολλές ιρανικές εταιρείες στη Ρώμη.

Για τον Καλέντα, είναι ακόμη πολύ πρόωρο το να κριθεί εάν και πώς θα αλλάξει η κατάσταση μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Τραμπ. Προς το συμφέρον όλων των χωρών που εμπλέκονται «νομίζω ότι είναι απόλυτη ανάγκη να εφαρμοστεί η συμφωνία (για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν) και να προχωρήσουμε μπροστά, σε αυτόν τον δρόμο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ερωτηθείς εάν οι συμφωνίες συνεργασίας που έχουν ήδη κλειστεί, ανάμεσά τους αυτές που έχουν συνάψει η εταιρεία πετρελαϊκών υπηρεσιών Saipem και η χαλυβουργία Danieli, διατρέχουν κίνδυνο, ο Καλέντα απάντησε «όχι, δεν νομίζω».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου