Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματική κρίθηκε η διάταξη άφεσης αμαρτιών σε καταχραστές δημοσίου χρήματος


Αντισυνταγματική κρίθηκε από τον Άρειο Πάγο διάταξη νόμου του 2014 με την οποία έπαιρναν άφεση αμαρτιών καταχραστές δημοσίου χρήματος.

Η διάταξη είχε ισχύσει για 13 μόνο ήμερες, αλλά είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, αφού όποιος μπορούσε να την εκμεταλλευθεί εκείνη τη χρονική περίοδο, ετύγχανε ευνοϊκής ποινικής μεταχείρισης.

Η επίμαχη ρύθμιση του νόμου 4254/2014 επέφερε τροποποίηση στον Ποινικό Κώδικα δημιουργώντας έτσι ένα νομοθετικό κενό, το οποίο όταν έγινε γνωστό ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης το διόρθωσε με τροπολογία.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Πολιτικού Δικαστηρίου έκρινε με την υπ΄ αριθμ. 3/2016 απόφασή της ότι η ρύθμιση που ίσχυσε για λίγες ημέρες είναι αντισυνταγματική καθώς αντίκειται στα άρθρα 47 παρ.3 και 4 και 26 του Συντάγματος.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου