Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Επίσκεψη Ομπάμα: Αιχμηρές αναφορές στην Γερμανία από Τσίπρα-Παυλόπουλο


Με ορισμένες αιχμηρές αναφορές για τη Γερμανία και την ιστορία της συνοδεύτηκαν οι δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όσο και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, κατά την παρουσία του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα.

Στη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για: «επιμονή της ευρωπαϊκής ηγεσίας στην πολιτική της λιτότητας, κρατάει τις ευρωπαϊκές οικονομίες εγκλωβισμένες στην στασιμότητα, προκαλώντας ανυπολόγιστα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, συμφωνήθηκε με τον Μπαράκ Ομπάμα: «ότι το να αποκτήσουν ξανά οι σύγχρονες κοινωνίες ελπίδα και προοπτική, είναι η μόνη απάντηση, απέναντι σε ένα ανερχόμενο ρεύμα σκεπτικισμού και εθνικής περιχαράκωσης, που απειλεί τις σύγχρονες δημοκρατίες».

Στο σημείο αυτό επισήμανε πως: «επιχειρώντας να αποφύγει ιστορικά λάθη του παρελθόντος, η διεθνής κοινότητα είδε καθαρά αυτό το ζήτημα, όταν, το 1953, με την βοήθεια και την στήριξη τότε των ΗΠΑ, ρύθμισε το χρέος της ηττημένης μεταπολεμικά Γερμανίας, συνδέοντάς το με ρήτρα ανάπτυξης. Σήμερα, η ισχυρή πια Γερμανία, ως οικονομική ατμομηχανή της Ευρώπης, οφείλει να ενεργήσει με τον ίδιο τρόπο σκέψης».

Το βράδυ της Τρίτης, κατά τη διάρκεια του δείπνου στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Προκόπης Παυλόπουλος απευθύνθηκε στον πρόεδρο των ΗΠΑ, τονίζοντας πως: «αγωνιζόμαστε, μαζί μ' όλους εκείνους τους εταίρους μας που συμμερίζονται τον γνήσιο και ανιδιοτελή ευρωπαϊκό προσανατολισμό, προκειμένου το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα να ξαναβρεί τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε, κυρίως δε τις αρχές και τις αξίες του σεβασμού του Ανθρώπου και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Δηλαδή τις αρχές και τις αξίες οι οποίες καθιστούν στο διηνεκές ζοφερό παρελθόν τους εφιάλτες του φασισμού και του ναζισμού που άφησε πίσω του ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Και ουδέποτε λησμονούμε την καθοριστική συμβολή των ΗΠΑ κατά τον Πόλεμο αυτό, προκειμένου η Ευρώπη να αποκρούσει τη μοίρα της "Σκοτεινής Ηπείρου", κατά τη ρήση του Mark Mazower. Η ακτή Omaha στη Νορμανδία θα μας το θυμίζει πάντα», επισήμανε, κάνοντας σχόλιο για την ακτή που αποβιβάστηκε ο αμερικανικός στρατός για να δώσει τέλος στη ναζιστική απειλή.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου