Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Γ.Κατρούγκαλος: «Θετικές οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ιδίως στις επενδύσεις»


Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος έχει μεταβεί στη Βρετανία, υπογράμμισε κατά τη διάρκεια των ομιλιών του και των συναντήσεών του με εκπροσώπους της κυβέρνησης της , της αντιπολίτευσης και των συνδικάτων της χώρας, τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ιδίως στον χώρο των επενδύσεων

Αναλυτικότερα, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, με θέμα «Ελλάδα: Μία οικονομική επισκόπηση και επενδυτικές ευκαιρίες», ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε πολύ σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δίνοντας έμφαση σε κοινωνικές πολιτικές κατά της λιτότητας και στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Υπογράμμισε ακόμη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ότι η Ελλάδα προσφέρει πλέον πολλές επενδυτικές ευκαιρίες, όχι μόνο λόγω της γεωπολιτικής της θέσης, αλλά και λόγω της νέας οικονομικής πολιτικής, «πράγμα που αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία που δείχνουν βελτίωση των οικονομικών δεικτών και του οικονομικού περιβάλλοντος».

Επίσης, ο κ. Κατρούγκαλος ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου London School of Economics, με θέμα «Κοινωνική ή νεοφιλελεύθερη Ευρώπη; Η ελληνική εμπειρία», παρουσίασε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης με έμφαση στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος. Υπογράμμισε επίσης, όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, την ανάγκη να εγκαταλειφθούν οι τρέχουσες πολιτικές λιτότητας και να επαναβεβαιωθεί η προσήλωση της ΕΕ στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.
Κατά την παραμονή του στο Λονδίνο, ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Ντάμιαν Γκριν, με τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Αμερικής σερ Άλαν Ντάνκαν και τον υφυπουργό αρμόδιο για το Brexit Ντέιβιντ Τζόουνς, ενώ επισκέφθηκε και τον  αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ. Γρηγόριο.

Στο περιθώριο των επαφών του έδωσε συνεντεύξεις στην εφημερίδα Τέλεγραφ και στο ραδιόφωνο του BBC, ενώ το πρόγραμμα του κ. Κατρούγκαλου ολοκληρώνεται σήμερα στην Οξφόρδη, όπου το απόγευμα αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία στο St. Anthony’s College, με θέμα «Μία Δημοκρατική Πρόκληση: Η κοινωνική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα υπό τον ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου