Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Η Τουρκία σχεδίασε και προχωρά στην παραγωγή άρματος μάχης για αποβάσεις στα νησιά!


Μια πολύ άσχημη έκπληξη περίμενε την ελληνική αντιπροσωπεία, υπό τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο στην επίσκεψη στην Ινδονησία και στην σχετική έκθεση που παρακολούθησαν.

Εκπληκτοι πληροφορήθηκαν ότι η Τουρκία είχε ολοκληρώσει την σχεδίαση και προχωρά στην κατασκευή ενός κρίσιμου όπλου για αποβάσεις: Ενός ελαφρού άρματος μάχης. To οποίο βέβαια έχει συγκεκριμένο προορισμό, αφού ούτε στη Συρία, ούτε στο Ιράκ, ούτε για στο Ιράν ή στην Ρωσία προορίζεται να δράσει, παρά μόνο στο Αιγαίο!

Το Modern Medium Weight Tank (MMWT) σχεδιάστηκε από την τουρκική FNSS και την ινδοσνησιακή PT Pindad με την ινδονησιακή εταιρεία να είναι υπεύθυνη για την θωράκιση και την αντιναρκική προστασία και την FNSS να κατασκευάζει όλα τα υπόλοιπα συστήματα σε συνεργασία με άλλες τουρκικές εταιρείες ASELSAN, Roketsan,κλπ),

Το άρμα θα φέρει  πυροβόλο των 105mm και θα έχει εμβέλεια 450 χιλιομέτρων ενώ η ισχύ ίππων ανά τόνο θα ξεπερνά τους 20hp/t, μία πολύ καλή σχέση

Η τουρκική εταιρεία μάλιστα το προορίζει να αντικαταστήσει τις μάζες των Μ-48Α5ΤΤ στον τουρκικό Στρατό καθώς έχει ανθεκτικότερη θωράκιση και ιδανικό για για αποβάσεις: Μπορεί να εκπέμπεται από τα τουρκικά αποβατικά ακόμα και 2 χλμ. από την παραλία και να προσεγγίζει αθόρυβα την ακτή αποβάσεως. 

Κατά απαίτηση του ινδονησιακού σώματος πεζοναυτών υπήρξε αίτημα  στις εταιρείες συνεργασίας και σχεδίασης του άρματος ώστε το  νέο μέσο αυτό άρμα να έχει και αμφίβιες ικανότητες ώστε να αντικαταστήσει τα παλαιότερα αμφίβια άρματα ΡΤ-76 του Στρατού της χώρας.

Την απαίτηση δέχτηκε να μελετήσει και η τουρκική εταιρεία FNSS η οποία έχει  αρκετά μεγάλη εμπειρία λόγω της εμπλοκής της στο πρόγραμμα AIFV τα οποία είναι και αμφίβια.

Σε περίπτωση όμως και κάτι τέτοιο δεν καταστεί εφικτό το νέο άρμα θα καλύψει αρχικά τις ανάγκες της τουρκικής ταξιαρχίας πεζοναυτών καθώς και άλλων μονάδων οι οποίες είναι προσανατολισμένες στην πλευρά του Αιγαίου.

Ακόμη όμως και αν το άρμα δεν αποκτήσει αμφίβια ικανότητα το μικρό του βάρος των 35 τόνων θα επιτρέψει την μεταφορά του σε πολύ μεγαλύτερους αριθμούς από ότι τα M-48 του τουρκικού Στρατού από τα αποβατικά σκάφη, τα οποία συνεχώς αυξάνουν το φορτίο που μπορούν  να μεταφέρουν με νέες σχεδιάσεις.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου