Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Τελικά το ΔΝΤ εισέρχεται και στο νέο πρόγραμμα των δανειστών


Τελικά το ΔΝΤ εισέρχεται και στο νέο πρόγραμμα των δανειστών με το ποσό των 10 δισ. ευρώ και ίσως ακομα χαμηλότερο. Πρόκειται για μια κίνηση που δίνει «ανάσα» στην κυβέρνηση Α.Τσίπρα στην πιο κρίσιμη περίοδο.

Bέβαια η συμμετοχή του ΔΝΤ στη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος με ποσό χαμηλότερο των 10 δισ. ευρώ σύμφωνα με πηγές του Eurogroup που επικαλείται το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ενώ προσδοκούνταν 12 με 16 δισ. ευρώ που είχαν συζητηθεί το 2015 θα επιφέρει μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις.

Η απροθυμία της Γερμανίας στο να διευκολύνει την Ελλάδα στο ζήτημα του χρέους είναι ένας από τους λόγους που καθυστερεί για τον Ιανουάριο του 2017 η απόφαση εμπλοκής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Τα χαμηλά επιτόκια, το αυξημένο ΑΕΠ και τα αυξημένα φορολογικά έσοδα θα είναι οι παράμετροι που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να σηκώσει το βάρος του χρέους της.
Σύμφωνα με πληροφορίες παρά τις αντιφατικές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το σχέδιο για τον συμβιβασμό Ευρωζώνης, Ελλάδος και ΔΝΤ είναι έτοιμο. Αυτό περιλαμβάνει :
-Συμφωνία επί της αρχής στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου για τη δεύτερη αξιολόγηση με ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων τον Ιανουάριο και εκταμίευση των δόσεων.
-Έκθεση βιωσιμότητας χρέους από το ΔΝΤ η οποία θα λαμβάνει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που ετοιμάζει ο ESM και μια πιο σαφή διατύπωση για τις μεσοπρόθεσμες ενέργειες.
-Μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 2% ή στο 2,5% του ΑΕΠ μετά το 2018, ώστε ΕΕ και ΔΝΤ να μοιράσουν τη μεταξύ τους απόσταση ανάμεσα στον στόχο 3,5%.
-Είσοδο του ΔΝΤ στο πρόγραμμα του ESM με χρηματοδότηση περίπου 6 δισ. ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό το ΔΝΤ θα εισέλθει στο ελληνικό πρόγραμμα με ένα χαμηλό ποσό και θα μπορεί να διατηρεί την πίεση για μελλοντική παρέμβαση στο χρέος μετά το 2018.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου