Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Μεγάλες ενισχύσεις στέλνει ο τουρκικός Στρατός στη Συρία μετά την ήττα στην αλ Μπαμπ


Η Αγκυρα μετά την ήττα τακτικού χαρακτήρα που υπέστη έξω από την πόλη αλ Μπαμπ στα βόρεια του Χαλεπίου με άρματα μάχης να καίγονται από βολές αντιαρματικών του ISIS, στέλνει ενισχύσεις που στέλνει ο τουρκικός Στρατός στη Συρία σε άρματα και ΤΟΜΑ.

Οι Τουρκμένοι βρίσκονται σε 2 χλμ απόσταση από την Al-Bab, και ετοιμάζονται για την κύρια έφοδό τους η οποία για να έχει πιθανότητες επιτυχίας πρέπει να υποστηριχθεί από τον τουρκικό Στρατό
Η αλ Μπαμπ ελέγχεται από τους ισλαμιστές του ISIS και διεκδικείται από τις κουρδικές δυνάμεις SDF και από τις τουρκικές δυνάμεις.

Να σημειώσουμε ότι αρκετές από τις μονάδες τεθωρακισμένων προέρχονται από την ζώνη ευθύνης της 1ης Στρατιάς στην Α.Θράκη.

Η Τουρκία θέλει να καταλάβει πρώτη την πόλη αυτή για να κόψει στα δύο τις κουρδικές περιοχές και να μην ενώνονται τα κουρδικά καντόνια με απώτερο σκοπό την να εμποδιστεί η δημιουργία ενός κουρδικού κρατιδίου στην Β.Συρία το οποίο θα μπορούσε να ενοποιήσει τα κουρδικά κομμάτια σε ΝΑ Τουρκία, Β.Ιράκ και εν τέλει Δ.Ιράν δημιουργώντας ένα μεγάλο πολύ ανταγωνιστικό για την Τουρκία, Κουρδιστάν.

Το Islamic State of Iraq and Al-Sham (ISIS) κατέστρεψε τα δύο άρματα μάχης με αντιαρματικά όπλα (πιθανότατα ΤΟW τα οποία οι ΗΠΑ φρόντισαν να ευδοκιμούν ιδιαιτέρως στην Συρία) στις μάχες που έλαβαν χώρα στην δυτική ύπαιθρο της Al-Bab. Η πόλη αυτή βρίσκεται κοντά στο ανατολικό Χαλέπι και δυνάμεις του ISIS μεταβαίνουν από εκεί στον ισλαμιστικό θύλακα. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου